Freekeh meer vezels en eiwit dan zilvervliesrijst

Wheat Field

Freekeh is een graansoort, namelijk tarwe, vanuit het Midden-Oosten. Het heet alleen Freekeh omdat het op een andere manier wordt bewerkt. De harde tarwe wordt namelijk onrijp geoogst en daarna in de zon gedroogd. Vervolgens wordt het graan geroosterd en tegen elkaar aan gewreven en daarna wordt het in kleine stukjes gebroken. Omdat het geroosterd is, heeft het een nootachtige smaak. Freekeh heeft een hoge voedingswaarde omdat het geoogst wordt als het nog onrijp is. Freekeh bevat maar liefst 4 keer meer vezels dan zilvervliesrijst en heeft bijna 2 keer zoveel eiwitten dan witte rijst. Daarnaast heeft het graan een lage glykemische index, wat betekent dat je bloedsuiker niet zo snel stijgt en je langer energie hebt en minder zin om te snacken!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>