Afvallen door meer te eten

Sommige mensen eten eten nog maar super weinig om alleen al op gewicht te blijven, laat staan dat ze afvallen. Dit komt omdat de stofwisseling (verbranding) traag geworden is. Door het vele diëten, heb je je lichaam in een spaarstand gebracht. Dit is een logische reactie van het lichaam wanneer het te vaak aan honger (ondervoeding als het ware) en/of tekorten is blootgesteld. Gelukkig zijn er simpele oplossingen om jouw lichaam te overtuigen dat het niet meer zuinig hoeft te zijn. Wanneer jij je vertraagde stofwisseling weer omhoog brengt, zal je merken dat je meer kan en moet eten en toch kan afvallen!
Bijna geen enkele vrouw die ooit flink gedieet heeft, is weer teruggekomen op haar normale verbrandingsniveau. Onderstaande tips zullen je helpen je stofwisseling weer omhoog te brengen en op dat niveau te houden:

Ga ontbijten
Ontbijten brengt de verbranding op gang en levert je meer energie. Geen trek? Begin dan met iets kleins of drinkbaars (drinkontbijt o.i.d.). Na verloop van tijd zal de trek steeds meer toenemen.

Vermijd suiker
Gewone suiker (uit de suikerpot) zorgt voor een te snelle stijging van je bloedsuikergehalte omdat het te snel verteert. Daarna volgt een te verre daling van je bloedsuikergehalte. Hierdoor ontstaat een suikerdip waardoor je weer (opnieuw) gaat snoepen.
Toch behoefte aan zoet? Zoek de oplossing in fruit, diksap en (met mate in) lightproducten/zoetstoffen.

Vervang witte zetmeelproducten door volkeren producten
Vezelrijke (bruine) producten verteren langzamer dan ‘witte producten’, waardoor de energie gelijkmatiger vrij komt en je minder last krijgt van ‘lekkere trek’ en/of een dip na de maaltijd. Daarnaast bevorderen vezelrijke producten de verbranding en stoelgang.

Eet vijf of zes meerdere kleine maaltijden per dag in plaats van drie grote
Hierdoor wordt je lichaam tijdig van energie voorzien zodat het geen voorraden (vet) hoeft op te slaan. Je verbranding blijft ook continue gestimuleerd waardoor je meer verbrandt. Let op dat je niet meer eet dan je normaal in drie maaltijden zou doen.

Eet meer eiwit
Eiwit verhoogt je spiermassa en het is ook een erg belangrijke voedingsstof voor je lichaam. Eet wat vaker noten of zaden of neem een bakje magere kwark of af en toe een ei. Zorg er vooral ook voor dat je niet te weinig vet eet, maar let wel op het soort vet. Vervang  onverzadigd vet en minder de verzadigde vetten bijvoorbeeld: magere/halfvolle  producten (melk, vleeswaren) i.p.v. de volle varianten en olie i.p.v. boter.

Beweeg!
Het lichaam past de verbranding aan, aan de behoefte. En die behoefte wordt ook voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid beweging. Dus last but not least, bewegen stimuleert je stofwisseling. Dus ‘s avonds een lekker blokkie om valt ook al onder het kopje bewegen. Laat je dus niet gelijk afschrikken door sportschoolvisioenen. Het kan al veel simpeler. Remember: Use it or lose it!

Het mooie van het menselijk lichaam is dat het in staat is om te gaan met extremen. Van één dag gebak en koek kom je niet gelijk drie kilo aan en van één dag honger is onze stofwisseling ook niet ineens vertraagd. Echter wil je een lichamelijk proces blijvend op gang brengen of veranderen, dan moet je dit wel zorgvuldig doen en langzaam opbouwen. Wanneer je gelijk begint met meer te eten dan is je lichaam hier nog niet aan gewend. Als gevolg zal het lichaam de grote hoeveelheden calorieën gaan opslaan en je zal dus zwaarder worden. Voorkom dit door langzaam de hoeveelheid eten op te bouwen. Als je bovenstaande stappen langzaam opbouwt zal je merken dat je kacheltje weer lekker gaat stoken en je meer zult kunnen eten maar ook nog kan afvallen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>