Korting op zorgverzekering bij gezonder leven

Zorgverzekeraar Menzis hoopt verzekerden te motiveren tot een gezonde levensstijl met hun spaarsysteem.

Gedrag
Verzekerden zouden korting krijgen als zij gaan sporten of stoppen met roken. Volgens bestuursvoorzitter Roger van Boxtel worden mensen die fit en vitaal zijn minder vaak ziek en zitten ze lekkerder in hun vel.

Spaarsysteem
Inmiddels hebben 12.000 mensen zich aangemeld voor het spaarsysteem. Met de gespaarde punten kunnen verzekerden bij Menzis nbijvoorbeeld een gedeelte van het eigen risico betalen. Ook kunnen ze kiezen voor korting op dieetadvies of sportkleding. Van Boxtel zegt dat Menzis kiest voor dit systeem om Nederlanders tot een gezonder leven te verleiden. De financiële prikkels dragen daar volgens hem aan bij. Voor radio 1 zei hij dat de zorgverzekeraars gevraagd wordt een bijdrage te leveren aan een gezonder e leefstijl van de Nederlander. Dit is onderdeel daarvan. Ook het doneren van bloed, opgeven voor orgaandonatie of mantelzorger zijn levert punten op.

Controle
Menzis roept geen ‘zorgpolitie’ in het leven om te controleren of de verzekerden voldoen. ‘Wellicht dat we in de toekomst steekproefsgewijs wat controles gaan doen, maar het uitgangspunt is vertrouwen’, aldus van Boxtel in het Algemeen Dagblad. Rokers hoeven niet bang te zijn dat ze meer moeten betalen als ze aangeven dat ze roken. Het belonen van goed gedrag werkt volgens hem beter dan het bestraffen van slecht gedrag.

Bron: http://www.voedingnu.l

(MB)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Korting op zorgverzekering bij gezonder leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>