Proud2bme.nl online voor Anorexiapatiënten

Dinsdag is de website ‘Proud2bme.nl‘ online gegaan. De website gaat de strijd aan met Pro-anorexia-websites. Deze websites zijn namelijk levens gevaarlijk. Centrum Eetstoornissen Ursula hoopt op deze manier wat tegenwicht te kunnen bieden.

Het centrum stelt dat de website een alternatief moet zijn voor de vele pro-anorexia-websites, die steeds vaker uit de grond gestampt worden. Het centrum stelt dat de website gericht is op anonimiteit. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld anoniem hun verhaal doen, of een vraag stellen. Antwoord geven kan vervolgens ook weer anoniem, waarbij er dus geen gegevens achtergelaten hoeven te worden. Dit komt omdat veel mensen zich schamen om anorexia te hebben. De website is uitgedacht door een voormalig anorexiapatiënt, hij is nu hulpverlener.

Tegenwoordig zijn de pro-anorexia-websites steeds meer in trek. Er worden dan ook veel meer websites uit de grond gestampt met een dergelijk onderwerp. Ook steeds meer mensen krijgen last van deze eetstoornis. Op pro-anorexia-websites wordt anorexia behandeld alsof het positief is. Veel mensen vertellen hun ervaringen ermee en samen gana ze ermee om, maar niet met de intentie ervan af te komen. En dat maakt het nu net zo levensgevaarlijk, de mensen die lid worden, of de website bezoeken, zien niet meer in dat het een gevaarlijke eetstoornis is.

Bron:http://www.techzine.nl

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Proud2bme.nl online voor Anorexiapatiënten

  1. Nance

    Gemengde gevoelens bij deze site. Proud2Bme is een uitstekend initiatief. Alleen is het jammer dat het in de praktijk niet echt een alternatief voor pro-anan sites is te noemen. Het is eerder regel dan uitzondering, dat meiden waarvan de webbeheerder weet datt ze op pro-ana sites komen (tijdelijk) worden gebanned. Hiermaa laat je wel een behoorlijk toch al kwetsbare groep mensen in de kou staan, terwijl het juist zo mo zou zijn als je de dialoog zou aangaan,ze juist voor genezing van een eetstoornis zouden kunnen kiezen, nu jaag je ze feitelijk no0g dieper de pro-anan in, want kennelijk zijn ze daar dan wel welkom.

      /   Reply  / 
  2. Lillith

    @ Nance

    gij hebt helemaal gelijk

      /   Reply  / 
  3. Laro88

    Ik denk dat de ‘ patiënten’ niet zullen willen reageren op deze site…. maar wel hun partners of vrienden…teminste echte vrienden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>