Geef je tussendoortje een cijfer!

Veel mensen vinden het moeilijk om zich te beheersen in deze feestmaand. Er was afgelopen week een cliënt bij mij die erg blij was met mijn tip, namelijk: Geef je tussendoortjes een cijfer van 0-10. Nul betekent niet lekker en 10 betekent superlekker oftewel `hier kun je me s`nachts voor wakker maken`.  Alles wat je een 9 of 10 geeft , die eet je en de rest laat je liggen. Dit was voor haar echt een eye-opener. Met het sinterklaasfeest lagen er allemaal verschillende soorten snoepgoed, die echt niet allemaal een 9 of 10 konden scoren. Ze vond niet eens alles echt lekker, maar wilde gewoon alles proeven. Maar met dit nieuwe inzicht, kan ze de volgende keer betere keuzes maken.

chocolade

 

 

Want in principe kun je alles eten als je wilt afvallen, maar het gaat om de hoeveelheid. En natuurlijk kun je wel eens een keer een uitspatting hebben en teveel eten, maar dan is zeker niet alles verloren. Dan kijk je vooruit en doe je de dag erna een balansdag.
Uiteindelijk gaat het om bewuster eten, rustig eten en genieten van eten! Soms helpt van 0-10 te tellen ook heel goed……

Fijne feestdagen alvast!

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geef je tussendoortje een cijfer!

  1. Henk

    Ik denk dat je overal van kunt genieten als je het maar met mate doet.
    Voedingssupplementen kunnen je ook helpen bij het verminderen van trek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>