Tros Radar onderzoekt dieet Sonja Bakker

Ook bij ons op de blog hebben we al vaker over het dieet van Sonja Bakker geschreven.

Maar nu gaat ook Tros Radar er aandacht aan besteden morgennavond om 20.30 uur.
Het Sonja Bakker-dieet is dé afvalhype van Nederland op dit moment. Honderdduizenden vrouwen hebben het boek ‘Bereik je ideale gewicht’ gekocht en raken de ene kilo na de andere kwijt. Maar er is ook kritiek op het dieet: te weinig vitamines en mineralen en te weinig stimulatie tot beweging. Sonja Bakker is morgenavond zelf in de RADAR-studio en geeft uitleg.

facebook share facebook share

138 Reacties // Reageer

138 thoughts on “Tros Radar onderzoekt dieet Sonja Bakker

 1. Yvonne

  HEB SCHIJT AAN SONJA BAKKER!
  Sonja Bakker is hot op dit moment. Afvallen lijkt bij haar een fluitje van een cent. En op gewicht blijven is bij haar 6 dagen in de week dieet volgen en 1 dag een SAS-dag (=Schijt Aan Sonja).

  En hieronder de redenen om met haar eigen woorden te spreken schijt aan het hele Sonja Bakker dieet moet hebben.

  Hieronder de nadelen van het SonjaBakkeren op een rijtje:

  Te weinig calorieën (800 – 1000 calorieën) –> als je weer “normaal” gaat eten kom je weer zeer snel aan: JOJO-effect
  Geen vis –> te weinig omega 3
  Weinig vet –> te weinig omega 6 en omega 9
  door te weinig calorieën krijg je te weinig vitamines en mineralen binnen –> kans op tekorten (geen aanvulling met multivitaminesupplementen? vreemd…)
  Zoete Light produkten zijn toegestaan (Optimel, Chocomel light en light frisdranken bevatten de gevaarlijke zoetstof aspartaam) –> kans op diverse ziektes (zie http://www.aspartaam.nl)
  De hele dag door mag je koolhydraten eten –> de hele dag heb je honger / zucht en dus ben je de hele dag met (niet) eten bezig.
  Speculaas / krentebollen / japanse mix / snack a jack als tussendoortjes –> niet vet maar zeer veel koolhydraten en loze calorieën en de japanse mix en snack a jack bevatten smaakversterkers –> honger / zucht.
  Weinig vlees (75 gr) in de hoofdmaaltijd –> geen verzadigd gevoel.
  Alles afwegen in de hoofdmaaltijd (komt dit bekend voor…)
  Als je opgewicht bent…….hoe verder?? –> Als je op gewicht bent mag je 1 dag een SAS-dag hebben (Schijt Aan Sonja) en mag je van alles eten. Lijkt het je iets: Weer snel aankomen of je hele leven op een laag pitje eten met gevaar voor gezondheid? Nee dus!
  HEB SCHIJT AAN SONJA.
  Is er nog iets positiefs aan het SonjaBakkeren.

  Jawel hoor: Verplicht 2 liter water per dag. EN DAT IS PRIMA OM AF TE VALLEN!

  Ik vraag me werkelijk af wie er zin heeft om al die weken volgens haar patroon te eten. Af vallen zal wel gaan maar je gezondheid is er niet bij gebaat. Ook ten zeerste af te raden om kinderen op een laag-calorisch dieet te zetten. Het begin van het einde. Een betere invulling van het dagelijkse eetpatroon is het begin van een goede gezondheid en een gezond gewicht. Let op de (snelle) koolhydraten en de tussendoortjes en leer de kinderen water te drinken in plaats van allerlei dranken met calorieën.

  ——————————————————————————–

  Met het OPGEWICHT-programma (zie http://www.opgewicht.eu) heb je geen last van bovenstaand nadelen.

  Je hebt geen honger / zucht, je komt in de vetverbranding en het is niet laag-calorisch. We besteden veel aandacht aan de juiste voedingsstoffen en we hebben een lange termijn strategie. Weg met die jojo!!!!!!

  Nu nog de vraag waarom Sonja Bakker zoveel boeken verkoopt… Gewoon omdat het een mooi en makkelijk boek is met een goede leidraad voor wat weekmenu’s met bijbehorende recepten. Het boek is niet al te duur en aangezien de echte levenlange lijners alles willen proberen om maar af te vallen…..dan kunnen die paar euro’s voor een boek er ook nog wel bij. Maar welk percentage van de boekkopers het daadwerkelijk volgen én er slank en happy van worden is voor mij de vraag? Wie het weet mag het zeggen…

    /   Reply  / 
  1. laura

   ik heb geen schijt aan sonja kimpen ik ben er al 21 KILO KWIJT DOOR IETS GEZONDER TE ETEN

     /   Reply  / 
  2. Wolter

   Sonja Bakker!!!
   Voor mij een goeie start om weer eens op het eten te letten.
   Natuurlijk te weining van alles maar ik wel ja ook afvallen.
   Daarna het eetpatroon rberen vast te houden m.a.w. regelmatig eten, niet te veel en vooral gezond.
   Met een portie bewegen daarbij moet het me toch lukken om dan
   op gewicht te blijven.

     /   Reply  / 
  3. Ineke

   Van leken kun je niet verwachten dat ze zien dat Sonja Bakkers dieet een LIFE KILLER dieet is. Van dokters zou je anders mogen verwachten… Helaas
   Een echt gezond dieet bevat GEEN suiker (ook geen vruchtensap!)), geen margarine, geen plantaardige olie (behalve kokosolie) zoals echte wetenschappers weten! Lees Nancy Appleton en Chris Masterjohn. Die mensen weten echt waar ze over praten! Zij leggen op duidelijke wijze uit waarom er zoveel welvaartsziektes zijn en waarom Sonja Bakker de mond gesnoerd zou moeten worden. Maar ik denk niet dat dit snel zal gebeuren want van margarine ipv boter en ontbijtkoek ipv noten gaat je hersenfunctie achteruit.
   De boeken … The cholesterol con van Masterjohn en Lick the sugar habit van Appleton zijn ook in der Nederlands te koop

     /   Reply  / 
 2. Esmee

  ik vindt het stom dat mensen meteen zo negatief kunnen denken.
  ik ben vanaf eind februarie/begin maart bezig met het dieet, en ben 17 kf afgevallen. daarna heb ik het een paar weken niet gedaan, en ben geen gram aangekomen. ja als je je meteen weer vol gaat eten met vette dingen wel, maar dat moet je niet doen. ik vind het een prima dieet, en voor mij werkt het perfect!
  al die middeltjes als pillen, en shakes van slim vast, dat is pas troep!!
  mensen met overgewicht kan ik dit zeker aan raden, want al die andere dieeten die werkte bij mij ook niet. ik heb om me heen nog een aantal mensen die dit dieet doen en dat gaat ook prima. en met die vitamines is ook niet waar, je eet elke dag 2 ons groente, en fruit.

    /   Reply  / 
  1. laura

   DAS JUIST ALS JE WEER GA VOL ETEN DAN BEN JE ER WEER ERBIJ KIJK IK BEN ER NU 21 KWIJT DUS IK MOE OOK KIJKEN WANT IN ONZE FAMILIE ZIJN WE ITALIAAN EN DAAR WORD VEEL GEGETEN IK NIE ZENE MIJNE MAN KAN DIE OLIJF OLIE NIE TEGEN HIJ KRIJGT VEEL LAST VAN WC LOOP

     /   Reply  / 
   1. Jasper

    Kan iemand deze reaktie aub vertalen? Ik kan er geen touw aan vast knopen…?

      /   Reply  / 
    1. roelien

     jasper ik kan het goed begrijpen zonder veel moeite dus doe ff niet zo moeilijk

       /   Reply  / 
     1. Jasper

      Nou, wat doe ik moeilijk…! poeh poeh.
      …Zeg dan niks.

        /  
     2. Jasper

      IN ONZE FAMILIE ZIJN WE ITALIAAN EN DAAR WORD VEEL GEGETEN
      - ok die snap ik
      IK NIE ZENE MIJNE MAN KAN DIE OLIJF OLIE NIE TEGEN HIJ KRIJGT VEEL LAST VAN WC LOOP
      – “mijn man kan niet tegen olijfolie daarvan gaat hij aan de schijt” —> maar wat is het verband?

      Dat je mij een zeikerd vind moet je lekker zelf weten natuurlijk, maar als je het weet wat hier wordt bedoeld, zeg het dan…

        /  
 3. Maria

  Tja Esmee, je zegt het zelf al: “mensen die dit dieet doen”. En dat is nu juist het punt: stop je ermee (lange termijn, een paar weken zegt niets), wedden dat je weer aankomt in gewicht? Als je (te) dik bent, zul je je levenshouding, je visie op eten en gezondheid moeten veranderen en meer moeten gaan bewegen. En niet een mooi boek met plaatjes en simpele menu’s kopen.

  Enne… ik heb iedere dag een SAS-dag: bevalt me prima!

    /   Reply  / 
 4. michelle

  “wedden dat je weer aankomt in gewicht”
  lekker negatief ben jij ‘maria’ als iets voor mensen werkt laat ze dan. Jij hebt blijkbaar elke dag een sas-dag….waarom kom je dan op deze site? :)

    /   Reply  / 
 5. Sabrina

  Heej michelle,
  Ik denk juist dat maria niet negatief is ze heeft gelijk! Een dieet is een levenswijze. Een manier hoe je eet. Door de jaren heen heeft het woord ‘dieet’ echter een negatieve bijnaam gekregen omdat dieten wordt gedaan om af te vallen. Een dieet is een levenswijze. Als je na een paar weken stopt met hoe jij eet en weer terug gaat naar je oude patroon dan kom je geheid weer aan.

    /   Reply  / 
 6. judith

  Hoi Esme,
  Ik vindt het ook vrij negatief overkomen hoor!!!Waarschijnlijk is het hun zelf niet gelukt om af te vallen anders zou ik het ook niet weten!!! Laat hun nu maar lekker elke dag een SAS dag nemen komen ze nog wel achter!! Heel gezond
  Super goed van je dat je zoveel bent afgevallen. Jij bent in ieder geval gezond en goed bezig!!!!En de juiste weg ingeslagen. Veel succes
  Groetjes

    /   Reply  / 
 7. De dieettiste

  Heee….. ik vind dat dat dieet nergens op slaat

    /   Reply  / 
  1. Jasper

   Wat een “fijne” “”aanvulling”" is dit.
   (Zeg dan niks)

     /   Reply  / 
 8. natasja

  Ik volg ook het sonja bakker dieet,en je eet heel regelmatig en gezond,dus honger lijden is er niet bij.
  Het boek is helemaal niet duur en alle voedingstoffen krijg je binnen.
  Maar ik vind het heel goed dat je 17 kilo afgevallen bent en aan je eigen gezondheid denkt.
  Trek je maar niets aan van die negatieve mails,men weet vast niet hoeveel doorzettingsvermogen en kracht ervoor nodig is om zoveel af te vallen en de mindere omenten te blijven overwinnen om niet toe t geven.Mijn respect heb je en veel succes verder,tijdens het dieet leer je ook wel waar het aan lag waardoor je zo aangekomen bent en dan weet je volgende keer makkelijker het voorkomen(tenminste merk ik bij mijzelf)
  groetjes natasja

    /   Reply  / 
 9. miep

  Het zal allemaal wel, ik ga morgen beginnen, mijn verhalen volgen ;) . Xx Miepjé

    /   Reply  / 
 10. Saskia

  Hey, ik doe weight watchers, je mag een stuk meer eten en ik ben in 6 weken ook al 7,7 kilo kwijt, ik vind dat Sonja Bakker gedoe maar vaag, het is echt een dieet.. en een dieet hoort een levenstijl te zijn, en dat is misses Sonja niet:)

    /   Reply  / 
 11. Kiki

  Ik ben super goed afgevallen met Sonja Bakker! Ik at te weinig en viel niets meer af. Toen ik met de weekmenu’s van haar begon toen ben ik mijn laatste overtollige kilo’s kwijt geraakt, en ik ben nu al weken op mijn streefgewicht.
  Je went aan het gene wat je mag eten, je verandert (als het goed is) je levenswijze, dus dan gaat je gewicht ook niet meer verder omhoog! Dus nix geen gejojo!
  Sonja Bakker Rules!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 12. nelly

  wat een onzin allemaal,, laat iedereen toch in zijn waarde!!.. ik ben zeer te spreken over sonja bakker en doe t nu 4 weken.. kijk dat je aankomt als je ermee stopt is niet zo gek,, maar mensen moeten ook eens afleren om zich als varkens vol te stoppen als ze denken weer “slank”te zijn!!ik heb nu ook eenmaal aanleg om dik te worden dus zit er ook niets anders op dan heel je leven een gezond eetpatroon te handhaven.. dus ja ik kan kiezen op streefgewicht zijn en elke dag SAS daagjes houden of gewoon 1 dag in de week een feestje en 6 dagen goed opletten en dan komt het helemaal goed.. !!!!!!sonja ga zo door je bent de beste!!!!

    /   Reply  / 
 13. jose schrijn

  hoi sonja
  ik heb net als jijzelf zowat alle dieetten
  gedaan van punten tellen tot herbalife.
  ik kwam het iedere keer weer aan .
  nu ben ik in een week al 3 kilo kwijt voel me goed en heb geen honger gevoel als je maar genoeg drinkt.nog 10 kilo en ik ben tevreden .ik hou je op de hoogte .
  veel succes verder

    /   Reply  / 
 14. Maaike (dieetist)

  Heey allemaal,

  Ik weet ook één ding zeker, en dat is dat dit dieet zeker werkt! Het is niet voor niets natuurlijk dat Sonja zoveel boeken verkoopt. Dat gebeurt ECHT niet als het niet werkt. Het zijn uitstekend gebalanceerde menu’s met veel afwisseling en goed vol te houden. Er zou wel wat meer over lichaamsbeweging in mogen staan, maar dit boek gaat vooral over de menu’s en niet over sport..

    /   Reply  / 
 15. Gerda

  Hallo ook ik volg samen met een aantal collegas sonja bakker dieet en we zijn allemaal al afgevallen. Je eet niet veel te weinig je eet gewoon met meer variatie en je krijgt heel veel zuivel en fruit en noem maar op. Wij zijn erg te spreken en we voelen ons zelf lekker fit hierbij. Tja als iemand bekend wordt heb je altijd heel veel negatieve reacties zo werkt dat nu eenmaal. Ik ben in elk geval tevreden ik zit nu in week 5 en zit op 7,3 kilo er af dus ik ga nog even door.
  Groetjes

    /   Reply  / 
 16. Nadine

  De eerste reactie spreekt van geen vis, hoe kom je erbij, kabeljauw, scholfilet, tonijn noem maar op, elke week heb je vis!
  Geen vet? Je eet halvarine, mag olie om in te bakken… allemaal vet.
  Er is voldoende variatie van groentes etc. En ook dat gedoe over de zoetstof, je mag misschien 2 glazen per week van light producten ! Daar ga je echt niet meteen dood van hoor !
  En niet genoeg vlees? Veel vlees is echt niet goed. 75 gram vlees of 100 gram vis is echt voldoende. Zeker als je de aardappels helemaal opeet (dat verzadigd pas)en groente ook (200 gram per dag- ik weet niet of je weet hoe groot de berg is op je bord dan???)
  Ik ben nu bezig met de 8e week, en ben al 13 kilo afgevallen, en heb genoeg SAS momenten gehad!
  En het volhouden, ja dat ligt aan jezelf ! Ik ga straks gewoon weer opnieuw met het boek beginnen !

    /   Reply  / 
 17. Logan

  Ik doe het dieet samen met sporten en ik moet zeggen dat ik nu MEER eet als ervoor en veel beter!
  Maar het is inderdaad waar dat ik nog niet weet hoe het zit na die 9 weken.
  Dus mensen sporten ;)

    /   Reply  / 
 18. j van schaagen

  kan iemand me vertellen waarom de weegschaal niet naar beneden gaat maar me kleding wel ruimer gaat zitten , ik wil zo graag dat de weegschaal ook naar beneden gaat het houdt me zo bezig wordt er snachts wakker van

  gtoetjes jo

    /   Reply  / 
 19. Petra (redacteur)

  Het kan zijn dat je door te sporten meer spieren hebt opgebouwd. Dan wordt je wel slanker, maar dat zie je soms niet terug in het gewicht omdat spieren ook wegen.

  Dus vetmassa is omgezet in spiermassa, met een gelijk gewicht.

    /   Reply  / 
 20. Tirza

  Ik ben nu 4 weken bezig met Sonja Bakker en het is fantastisch, dit werkt tenminste echt en je hoeft geen hele dagen uiensoep enz te eten (jaa dat dieet heb ik ook gevolgd) Dit is perfect ik ben nu 5,5 kilo afgevallen en ik voel me gezond en fit! Dit is een levenswijze en ik noem het een eetschema omdat mensen dieet zo negatief vinden klinken.. iedereen die Sonja Bakker doet zet hem op jullie zijn kanjers.. iedereen die anti sonja is.. geniet maar van onze mooie, fitte en stralende lichamen ;)

    /   Reply  / 
 21. ieza

  Ik ben ook een fan van de Sonja Bakker methode.
  Ik ben in 4 weken al ruim 5 kg afgevallen zonder honger.
  Ik vind het heel slap dat degene die deze discussie start (Yvonne) onwaarheden en allemaal negatieve dingen roept- terwijl ze niet eens weet waar ze het over heeft- en daarna nooit meer reageert.
  Yvonne, wees flink en reageer.

    /   Reply  / 
 22. simone

  Ik ben nu in de vijfde week bezig en ben 4,5 kilo afgevallen,ik eet nu veel gevarieerder dan ik ooit gedaan heb en ga hier zeker nog mee door.Ik eet nu ook meer dan ik hiervoor deed dus hongergevoel heb ik niet.Iedereen heel veel succes.

    /   Reply  / 
 23. han

  ik ben vandaag begonnen ,en merk nu al dat ik veel vocht kwijt raak iets wat ik steeds vasthoud met gevolg dikke voeten en handen ,heb wel trek ,maar ja ik at ook verkeerd ,ik ken mensen die am voor de derde keer het boekje rond zijn en bijna 60 kilo afgevallen zijn ,en er zeker nog 40 kwijt moeten ,ik vind of je aan komt geheel aan je zelf als je daarna weer verkeerd gaat eten ,en dat geld voor alle dieten en niet dieeten,is dat geheel je eigen schuld je kan het sonja bakker later als je op gewicht zit aan passen en daarbij opletten wat je eet ,ik spreek uit ervaring van weer een verkeerde draad oppakken na een dieet ,tot nog toe ziet dit er goed uit en is het ook betaalbaar (heel belangrijk ),en ja afzeiken kun je iedereen ,maar ik denk als je verkeerd eet dat je moet beginnen met je zelf af te zeiken ,ik ga er zeker voor en hopelijk houd ik dit vol en pas ik eindelijk ook daarna eens de goede voedings waarde toe ,want ik kan mij behoorlijk volstouwen ,HIHI ,ik wens iedereen dan ook veel succes met lijnen ,of die-eten :) met of zonder sonja

    /   Reply  / 
 24. trui

  eyh!
  ik ben niet echt te dik (normaal postuur)… eet niet echt te veel (niet echt veel koolhydraten en meerdere keren per dag eten om het motortje brandend te laten…… maar hou wel veel vocht vast… en heb een moeilijke stoelgang….wat ik hierboven lees… is Sonja dan hier een oplossing voor??? wie helpt???

    /   Reply  / 
 25. Anita

  Hallo allemaal wij zijn nu in onze 3 week bezig,en zijn z`n 3 kilo kwijt.Ons ging het om te leren om drie keer per dag te eten,De rest dat deden we al.Waar ik heel veel moeite mee heb is het vele water ik heb steeds het gevoel dat mijn buik klotst .En verder wil ik alleen mijn buikje kwijt.En mijn mannetje ook .Hij zegt zelf en is geen lijner dat hij zich beter voelt nu hij 3 keer per dag eet.En hij is aan het fruit gegaan.Ook doe ik bij hem geen zoet op het brood want daar griezelt hij echt van.Maar ook bij hem zie ik zijn zwembanjes weg ebbe.En ik denk maar zo baad het niet dan schaad het niet.En ik vind ook dat je tussen door veel mag .Vooral als je maar een keer per dag at..Wij willen het wel vol houden.En er zijn altijd mensen die het onzin vinden.Maar lat ieder mens toch in zijn of haar waarde wat maakt het no uit..Ik wens jullie allemaal heel veel succes bij het afvalen.En trouwens in het weekend staat het bij ons op een laag pitje,want wij drinken dan echt wel twee of drie glazen rode wijn…

    /   Reply  / 
 26. tamara

  wat een gezeur ik ben een vrouw van 62 heb
  deure pillen van de docter gehad 42 euro in de 10 dagen heb ze 3 maanden gebruik en 1 ons afgevalen.
  ben nu met sonja haar dieet bezig en ben in 4 weken 6 kilo kwijd .
  honger heb ik niet .
  maar dat gezeur dat het niet goed zou zijn is onzin mijn cardioloog vind dat ik het goed doe.
  en met elk dieet moet je later uit kijken.
  ik ben zeer tevreden.
  en blijf ook door gaan .
  moet nog 7 kilo en dan ben ik er .
  sonja bedankt

    /   Reply  / 
 27. Wendy

  Lang leve Sonja Bakker. In twaalf dagen tijd 4,5 kilo kwijt en mijn man 7!! Niemand zegt ook dat je dit jaren moet doen want dat geldt voor ieder dieet. Maar door de menu’s in het boek ga je wel meer nadenken over gezonde voeding en doorbreek je het patroon wat tot de extra kilo’s heeft geleid. Wij maken het in ieder geval af en houden het eraf door daarna niet weer “normaal” te gaan eten maar iets meer na te denken. Tenslotte gaat ieder pondje door het mondje!!

    /   Reply  / 
 28. Veronica

  Mijn man, oudste dochter en ik zijn al een tijdje met het “Sonja Bakker-dieet” bezig en het bevalt ons uitstekend. Ook sporten we erbij.
  Mijn man is al zo’n 20 kilo kwijt, mijn dochter en ik 10 kilo. We zijn dolenthousiast over het dieet. We kijken nu al uit naar het boek “Behoud je ideale gewicht” begin december. Zoals al in veel emails staat is het een kwestie van je eetpatroon aanpassen en aangepast houden met af en toe een sas-dag er tussen door. Terugvallen naar ons oude patroon willen we niet meer!!

  Sonja bedankt,

  Veronica

    /   Reply  / 
 29. Marcella

  Ik ben vandaag begonnen met het Sonja Bakker eetpatroon. Ik wil er 6 kg afhebben. Ik train 5x per week 1,5 uur intensief in de sportschool en verlies alleen centimeters, maar niets in kilo’s!!!! Terwijl ik er zo graag 6 kg af wil hebben. Ik weet zeker dat dit mij gaat lukken in 6 weken tijd, omdat deze eetwijze zéér gevarieerd is. Het lijkt veel op Weight Watchers, maar met dit verschil dat Sonja de dagen voor je samenstelt. Super handig toch!!!! Degene die dit topic geopend heeft, weet duidelijk niet waar ze over spreekt. Ik denk dat in deze tijd veel mensen aan overgewicht lijden, omdat ze niet gevarieerd genoeg eten en er zijn zelfs veel mensen die TE WEINIG eten, waardoor je lichaam alles opslaat en je niets afvalt. Met Sonja Bakker is dit onmogelijk, want je eet de hele dag door….Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat ik die kilootjes aan de kerstbooom hang ;)

    /   Reply  / 
 30. mieke korebrits

  hallo allemaal,

  Ik ben nu aan de 3e week begonnen en ben al 3 kilo afgevallen. Voordat ik begon at ik
  1 a 2 x per dag en door de week dan alleen nog maar brood. Nu eet ik veel meer als dat ik deed en ben toch al 3 kg afgevallen. Voor mij is het een ideaal dieet. Geen honger.Ik wil de 9 weken gewoon afmaken en daarna het boekje kopen hoe blijf ik op gewicht.Maar dat is voor mij nu enigszins al duidelijk, gewoon 3 x per dag gezond en gevarieerd eten met als tussendoor een verantwoorde snack. IK vind het een TOPPER

    /   Reply  / 
 31. jula kristof

  ben 66 jaar was 105 en nu 84 kg
  ben heel trots en erg tevreden met het sonja boek
  heb geen honger gehad.
  wil graag 80 kg ben een meter tachtig groot
  groetjes julia

    /   Reply  / 
 32. Lien

  Ik ben 5 jaar geleden ruim 20 kg afgevallen en het is er nog steeds af. De truc is in theorie heel simpel: er moeten meer calorien gebruikt worden dan erin gaan!
  Of je dat nu doet met Sonja Bakker of door gewoon heel netjes alles bij te houden wat je eet (zoals ik heb gedaan), zo lukt het wel. Volhouden is natuurlijk het moeilijke!
  Succes iedereen!

    /   Reply  / 
 33. Belle

  Ik doe de Sonja bakker dieet vandaag precies 1 WEEK!.
  Ik ben in deze 1 week 5 kilo’s afgevallen en mijn vriend 2.5 kilo’s..
  toen ik vandaag voor het eerst weer op de weegschaal ging staan.. waren er 5 kilo’s al af.. ik kon het bijna niet geloven!!
  ik was natuurlijk superblij:)
  alleen mijn vraag is nou of dat wel zo goed is?
  ik heb me ook netjes aan alles gehouden..

  bij wie is het ook zo snel gegaan ?!

  gr Belle

    /   Reply  / 
 34. gast

  ik heb hetzelfde probleem als trui d.d.31-10-2006 gaarne reacties

    /   Reply  / 
 35. Yvonne

  Hallo Sonja Bakker aanhangers,

  Goede kerst achter de rug gehad?
  Hoe staat het met de kilo’s.
  Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met de afvalresultaten van Tirza, Ieza, Simone, Jose, Gerda, Nadine, Anita en Tamara.
  Goede resultaten geboekt?

  Ik heb mijn kerstkilo er inmiddels weer af en ik voel me kiplekker. Geen honger en trek tussendoor en mijn darmen werken ook weer zoals het hoort! Al die koolhydraten de hele dag door maken de heleboel overstuur.

  Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten.

  Enne….. ik geloof dat Sonja Bakker ook naar mijn kritiek geluisterd heeft. In het nieuwe boek van haar heeft ze inderdaad meer recepten met vette vis en ze zegt dat je niet te veel light-frisdranken(met aspartaam) mag drinken. Heel goed Sonja, maar waarom dan heel Nederland aan de Optimel zetten terwijl daar ook het zoete vergif aspartaam (zie http://www.aspartaam.nl) in zit.
  Voor ieder die last heeft van hoofdpijnen… stop accuut met het gebruik van aspartaam. En voor degenen die voldoende afgevallen zijn door Sonja maar nu niet weten hoe te stoppen. Misschien kan ik je dan helpen.

  Yvonne

  p.s. En je ziet het…ik heb ook de boeken van Sonja (en met mij meer diëtisten) maar dat wil nog niet zeggen dat ik het volg.

    /   Reply  / 
 36. Yvonne

  O ja gast van 7 januari 07
  Niet beginnen aan een streng caloriebeperkend dieet zoals van Aonja Bakker. Binnen de kortste keren kom je weer aan met nog een kilootje erbij. Alleen op een andere manier eten loont de moeite.
  Ik heb al veel mensen met mijn opgewicht programma kunnen helpen.
  Misschien is het ook iets voor jou?

    /   Reply  / 
 37. Gerda

  Hallo. Ik heb al eerder een berichtje er staan. Nu even een vervolg. Het gaat nog steeds goed met Sonja…Alleen wel moeilijk hoor met de feestdagen en verjaardagen. Ik heb nu het nieuwe boek en ga weer enthousiast beginnen. Alleen niet nu ben bijna jarig en dan mag ik vanmezelf echt wel lekker genieten…
  Leuk om al die reacties te lezen. Oh ja ben nu 13 kilo kwijt en ik voel me hartstikke goed.
  Alleen wist ik niet dat in Optimel ook aspartaam zit…Wat is dan een goede vervanger halfvolle melk?
  Graag tips. En natuurlijk ook ervaringen zijn welkom.
  Groetjes Gerda

    /   Reply  / 
 38. monique

  Hoi allemaal, zit er aan te denken om met Sonja Bakker te beginnen en kwam via google by deze site terecht. Wat leuk dat Yvonne het onderwerp aansnijd, Sonja Bakker compleet afbrand om dan vervolgens in bericht 36 aan te geven aan iemand dat ze zelf ook een dieet plan heeft !!! Erg geloofwaardig dus de kritiek die Yvonne heeft ! Ga je met je muis naar naam Yvonne kom je warempel op haar site terecht met haar methode. Mijn complimenten Yvonne. Weet nog niet of ik aan Sonja Bakker ga volgen, maar Yvonne volg ik zeker niet .

    /   Reply  / 
 39. Geert

  Wat een topdieet. Was al lang van plan om “iets” aan mijn gewicht te doen. Vorige week begonnen en netjes het dagelijkse menu van Sonja gevolgd. Voor het ontbijt moet ik in het algemeen meer eten dan ik gewend was, en savonds is het een stuk minder maar prima te behappen. In 1 week tijd 2.5 kilo kwijt. Dat schiet dus wel lekker op.
  Staan verder leuke en lekkere recepten in Sonja’s boek maar het mooiste blijft dat er dagelijks Hollands kost op tafel komt.

    /   Reply  / 
 40. Do

  Beste mensen,

  2 jaar geleden ben ik zelf 8 kilo in 2 maanden tijd afgevallen en voelde me er heerlijk bij. Dat deed ik door gezond te eten en drinken en meer te bewegen. Hoe fijn is het als mensen in je omgeving je complimenten geven dat je er zo goed uitziet omdat je bent afgevallen!!!
  Afgelopen 3 maanden naar het buitenland geweest, waardoor elke dag als een feestje werd beschouwd. Cocktailtje hier, biertje daar… patatje hier, patatje daar… En dat 3 maanden lang. Ik ben dus die 8 kilo ruim weer aangekomen :( Toen ik terug kwam zag iedereen dat en ik schaam me er gewoon voor. Nu kon ik me er niet toe zetten om zelf aan de slag te gaan, dus heb ik van de week het boekje van Sonja Bakker gekocht en vandaag begonnen. Door alle positieve verhalen ben ik nog meer gemotiveerd, en daarbij: mijn nieuwe vriend heeft me nog niet ‘slank’ gezien dus wil het hem graag laten zien dat ik het kan!!! Heel veel succes allemaal en ik laat nog van me horen.

    /   Reply  / 
 41. Doempie

  Ik ben al een tijdje bezig met Sonja Bakker en ik denk eigenlijk dat al die zogenaamde nadelen wel meevallen. Als je je netjes aan de weekmenu’s houdt, heb je vanzelf minder behoefte aan veel eten. Het is alsof je maag zichzelf verkleint. En wat betreft het ‘werken’ van het dieet,ik ben al 6 kg afgevallen en ik moet er nog 8. Met de feestdagen ben ik een tijdje gestopt, maar omdat je er toch rekening mee houdt en niet zo veel meer op kan, kom je echt niet meteen alles weer aan,ik ben misschien 0.4 kg zwaarder geworden. Ik denk dat Sonja Bakker’s dieet ook gewoon een aanpassing van je eetpatroon is en dus werkt het prima.

    /   Reply  / 
 42. Martine

  Beste Monique,

  Je redenering is simpel en niet overtuigend.

  Ten eerste, Yvonne snijdt het onderwerp aan en brandt Sonja Bakker af, beide met ‘dt’. Ten tweede, kritiek geven is zeer wel geoorloofd, indien goed onderbouwd (en dat is iets anders dan ‘negatief doen’ lieve mensen) en wordt alleen maar bekrachtigd door het presenteren van een alternatieve therapie. Yvonne heeft blijkbaar een alternatief en het is haar goed recht om dit aan te prijzen. Over twee jaar zijn jullie allemaal weer aangekomen en hebben jullie niet zo’n grote mond meer. Sonja Bakker is achterhaald en een gevaar voor de volksgezondheid; jullie stinken er allemaal in omdat jullie snel en makkelijk een oplossing willen. Haar zal het een zorg zijn want ze verdient er bakken met geld mee…

  Persoonlijk heb ik geen ernstige gewichtsproblematiek, als ik die paar extra ‘winterkilootjes’ niet zo ervaar tenminste (want die gaan er in de lente vanzelf wel weer af), om de simpele reden dat ik gevoelige darmen heb en daarom al vanaf mijn 16e bij een echte diëtiste loop, die simpelweg volkoren producten, veel groente, veel vis en weinig vlees voorschrijft. (en uiteraard genoeg beweging) Frisdranken of andere foute suikerhoudende zaken neem ik nooit. Als je dan eens een keer wat neemt op een verjaardag of zo, dan word je daar niet ineens dik van. Naast suiker is overigens het grootste gevaar voor onze gezondheid de zoetstoffen en de toevoeging glucose-fructosestroop. Van de laatste word je niet dik, alleen verhoogt het je kans op hartfalen; een goed bewaard geheim van de voedselindustrie…

  Zie voor de beste adviezen de site van Oprah Winfrey en kijk wat Dr. Oz en Bob Greene erover te zeggen hebben. Sowieso is Oprah één van de weinige mensen die keer op keer jullie heeft duidelijk willen maken dat het grotendeels een psychisch probleem is en dat het inderdaad niet om ‘snel afvallen’ gaat (wat zij ook veel heeft gedaan) maar om een ‘way of life.’

  Succes allemaal met een gezond, bewust en vrolijk bestaan, waarbij een gezond leven niet langer een kwestie van volhouden is, maar van bewust kiezen en genieten.

    /   Reply  / 
 43. Henk

  Wij zijn hier bezig met het Sonja bakkeren en het gaat uitstekend! Niets dan lof over dit dieet. U zou ons kunnen volgens op ons sonja bakker weblog.

    /   Reply  / 
 44. Amenthis

  Ik ben 23 jaar, 1,64m en 59 kilo..
  heb nog nooit een dieet gevolgd, wel vaak geprobeerd af te vallen maar het is nooit meer geweest dan dat ik 3/4 kilo af ben gevallen.
  Nu wil ik het Sonja Bakker dieet volgen, vanaf a.s. maandag! Hoeveel zal ik ongeveer in 1 maand afvallen? ik sport 2x in de week.

  ik weet ook wel dat het bij iedereen verschillend is, maar gemiddeld?

  grtjs, Amenthis

    /   Reply  / 
 45. Pien

  Ben nu al 4 weken bezig met dit dieet. Heb nog nooit zoveel gegeten op een dag, maar ben pas 3.5 kilo afgevallen ??? Heb door meerdere operaties zeer slechtwerkende darmen en moet daarvoor extra vezels en magnesium nemen. Kan dat er mee te maken hebben? Ben ook erg vermoeid, wat ik eigenlijk nooit ben ? Sport 2x p.week, kan ook echt niet vaker en loop gemiddeld 2 uur per dag met de hond. Ik wil er zeker nog 7 kilo af !Wie helpt ?

    /   Reply  / 
 46. Marisca

  Ik ben vandaag met het Sonja Bakker dieet begonnen, dus kan er nog niet veel over vertellen.
  Wel heb ik een vraag, als je geen bietjes lust en geen prei, wat mag je dan eten?
  En in plaats van vis mag je toch gewoon vlees eten of niet?
  Hoop snel een antwoord/reactie te krijgen.

    /   Reply  / 
 47. Chant

  Hee..gewoon een andere groente denk..boontjes ofzo..! Ik ben ook deze week begonnen gaat al redelijk goed!
  K denk wel echt te veel aan eten haha

    /   Reply  / 
 48. Ellen

  Het blijft een feit dat elk dieet werkt zolang je het volgt. Stop je… HUP kilo’s er weer aan. Dit keer is Sonja Bakker de gelukkige die er aan kan verdienen. Volgende keer weer iemand anders. Ik word alleen een beetje moe van al dat opgehemel er rondom heen. Wens een ieder veel succes met dieëten, welke het ook is.

    /   Reply  / 
 49. Eveline

  Ik volg sonjabakker nu 8 weken en ben 7 kilo afgevallen. Ik varieer zelf nogal met de menu’s. Ik eet soms wat meer dan dat ik eigenlijk mag en neem geregeld (elke dag) een lekker chocolaatje of iets anders lekkers. Ik val hier misschien minder snel mee af dan andere mensen die sonjabakkeren maar ik denk dat het resultaat dan wel goed blijvend is. Ik heb een betere kijk op eten gekregen doordat ik nu meer zicht heb op wat wel en wat niet gegeten mag worden. Als ik ermee stop, weet ik wat ik kan eten om gezond en op gewicht te blijven. Mijn visie is veranderd. Voor mij is het dus niet zomaar een dieet, maar een dieet wat mijn kijk op eten en mijn levenswijze heeft veranderd! Voor mij is het ideaal!!

    /   Reply  / 
 50. Chant

  Jij plaatst je bericht 3 x haha!
  Sonja gaat goed ik ga pas wegen over 3 weken voor het eerst..durf gewoon niet nu haha!

    /   Reply  / 
 51. rika

  ik ben 10 kilo afgevallen in negen weken ik heb nog nooit zo,n goed dieet gehad wat zo goed is vol te houden.honger heb je niet nog 10 kilo dan ben ik op mijn streef gewicht. ik ga er voor .alle lof

    /   Reply  / 
 52. Jessica

  Hallo, Sonja bakkers ik wl graag dun worden en ik ben 1.60 en ik ben ook nog 10 jaar oud maar ik weeg nu al Iets van 65 ofzoo of meer maar niet minder dan 60 en iki wil zoow graag afvallen wilt u mij misschiein ? : Eant ik hou me er egt aan echt waar nu meen ik het ECHT waar en ik wil nooit meer zoow dik zijn ik wil liefer nog wel iets van 45 ofzoow wegen maar ook wel dun zijn want ik heb nu bijna maat 178 :( en ik wil niet dat andere kinderen mijn pesten bwant ze doen dat altokd op school en ik moet dan in de wc huilen :( help mij pliez!!!!!!!!!!!!!!!! ik heb het egt nodig,

    /   Reply  / 
 53. Nik

  Ik houd van henny

    /   Reply  / 
 54. Wendy

  Ik denk dat het eet patroon van Sonja Bakker nog altijd gezonder is dan hoe de mensen daavoor (vraten) zo moeten toch niet voor niets afvallen, niets gaat een twee drie en afvallen zeker niet, en er zit trouwens wel vis in het menu van Sonja…
  Ik ben er heel tevrede over en als ik een dag geen zin heb in het eten wat er staat dan pak ik een andere dag

    /   Reply  / 
 55. Dorien

  Sonja Bakker is wat dat betreft wel goed idd. Maar ik vraag me wel af of je het op langere termijn goed kunt houden.

    /   Reply  / 
 56. Diana

  Ik snap niet dat je moeilijk doet over je gewicht en dat je dit dieet wil volgen 1.64 en 59 kilo dat betekent zelfs dat je ondergewicht heb!!

    /   Reply  / 
 57. winny the pooh

  Ik ben vorige week begonnen met het Sonja bakker dieet.
  Ik heb de eerste dagen alleen maar over de snackbar gedroomd en gewoon omdat ik weet dat ik het niet mag hebben.
  Ik ben nu 3.5 kilo afgevallen en ik moet er nog 31 om op een gezond gewicht te komen.
  Ik heb met dit dieet toch wel honger en behoeften aan zout en zoet,hebben jullie dat ook?
  Ik zou ook graag wat van mensen willen horen die het Sonja bakker dieet gedaan hebben, en hoe het nu verder met ze gaat hebben jullie je gewicht behouden of moet je aan het dieet van Sonja blijven?

  Ik hoop dat ik reacties terug krijg
  Groetje Winny The Pooh

    /   Reply  / 
 58. Jolanda van Rhijn

  Ja hoor wat een geweldig dieet! Maar niet heus. De mensen die dieet met succes, zijn zo blind geworden door dit dieet, dat ze niet eens door hebben dat ze door mevrouw Bakker in de maling worden genomen.

  - Mijn vaders cardioloog rade mijn vader af om dit dieet te volgen omdat het 1 van de slechtste dieten is die er is. Later beweert mevrouw S. Bakker in De Telegraaf dat ze door cardiologen wordt uitgenodigd voor lezingen.
  - Als ze lezingen houd, mogen er geen dietisten in de zaal zitten (bang voor terechte kritiek Sonja?)
  - Ze kan niet eens schrijven, ze heeft zelf toegegeven dat iemand anders haar boeken corrigeert voordat ze gedrukt worden. En nog is het boek te erg om te lezen.
  - Ze gebruikt geen B-merken, maar alleen A-merken. Betalen de fabrikanten van A-merken haar soms meer? B-merken zijn net zo goed.

  In elke boekenwinkel die ik binnenloop zie ik haar schijnheilige gezicht op de kaften prijken en als ik haar ook nog eens hoor brabbelen in dat tv-programma op rtl4, dan wordt je echt goed Sonja-moe!

  Ik ben 4 jaar geleden zonder Sonja 24 kilo afgevallen binnen een jaar, en het is er nog steeds af! Je kan het makkelijk zonder Bakker, je moet het alleen zelf willen!

    /   Reply  / 
 59. jeanne

  dag jolanda, let jij eerst eens even op je eigen ( 5 ) spelfouten voor je een ander meent te moeten veroordelen.

    /   Reply  / 
 60. elle

  hahaha wat een gezijk zeg iedereen moet toch voor zich zelf weten hoe die afvalt ik vind sonja ‘s dieet echt prima bevallen!!!!!!!

    /   Reply  / 
 61. Emma

  Het is niet waar dat Sonja alleen maar A-merken gebruikt. Ze geeft allerlei suggesties erbij als alternatief.
  Lees eerst het boekje eens door (zo dik is het niet) voordat je commentaar geeft.

    /   Reply  / 
 62. mc

  heeyyy,

  Ik vind Sonja bakker echt geweldig! ik heb veel vrienden die ermee bezig zijn en stuk voor stuk vallen ze veel af…iets wat ze daarvoor nooit lukte! Mensen kunnen wel zeggen: je hebt een honger gevoel, dat is niet goed dit en dat! Maar veel mensen eten gewoon te veel en als je begint met GEZOND eten, dus niet zoveel als daardoor en gevarieert moet je maag eerst wat krimpen omdat veel mensen te veel en ongezonde zooi naar binnen hebben gewerkt. Vind je het gek dat je maag dat eerst moet inkrimpen en dat je dan wat honger gevoel hebt. Ik heb het zelf ook gedaan en ben in 2 weken 4 kilo kwijt geraakt! Mijn tante heeft overigens heel veel verstand van lijnen! doet ze al heel haar leven en heeft mij dat boek gegeven. Dus ik zou zeggen, ga ervoor!!

    /   Reply  / 
 63. Wilma Krijnen

  Uhh, ik begrijp zowiezo al niet waarom mensen zo negatief doen.

  Je bent toch niet verplicht om mee te doen, is toch ieders eigen keuze
  (Of toch jaloers dat het jullie niet op deze
  manier lukt).

  Mijn buurvrouw was in 3 a 4 maanden tijd
  16kg kwijt.
  En een kennis in 1 week 4kg.

  Of je aankomt na het stoppen, ligt aan jezelf he.
  Of je blijft de diëten grotendeel volgeng, of je gaat jezelf weer flink vol zitten proppen met rotzooi.

  Tja wie z’n schuld is het dan dat je aan komt, geen dieetprogramma, nee de schuld ligt dat wel degenlijk bij jezelf.

  Ik ben nu 2 dagen bezig en 1kg kwijt.
  Ik hoop nog flink wat kilo’s te verliezen.
  En zo niet, dan blijf ik het toch volgen, wat ik leef er veel gezonder door.

  Eet meer fruit, enz….

  p.s. Ik heb de Sonja Bakker via email gehad,
  dus gratis en voor niks !!!!!

  Dus laat ieder in zijn eigen waarde.

  Voor de rest die Sonja Bakkeren.

  Succes Dames…..

    /   Reply  / 
 64. sam

  ik heb ook an Sonja Baker gedaan en het beviel me prima. ik ben an negen weken gestopt en ik ben helemaal niets meer aangekomen. in het begin is het wel even afzien maar later is je hele eetpatron verandert en heb je geen behoeft meer om terug naar je oude dieet patroon te gaan. door Sonja Bakker ben ik wel onder gewicht nu. en moet ik jiust weer aankomen..

    /   Reply  / 
 65. aan die jolanda

  nou geef mij maar tante sonja!

  1 week bezig en 4 kilo eraf,en geen honger, maar wat is er verkeerd aan fruit,groenten,vis vlees.ik weet niet welk dieet jij heb gedaan.maar 24 in 1 jaar das wel erg langzaam of was je gewoon mega.had je vader de cardioloog jou niet op tijd moeten waarschuwen voordat die 24 kilo eraf gingen?

    /   Reply  / 
 66. Janneke

  Wij zijn ook aan het Sonja Bakkeren gegaan, en wij vinden het SUPER!!! Mijn broer is 22kg afgevallen in 12 weken tijd. Super toch. Wij zijn nu 2 week bezig. Ik ben 3.8 en mijn man 3,9kg kwijt. Wij denken zo…Het is er niet in 1 maand aangekomen, dus gaat het er ook niet in 1 maand weer af, al zou ik dat graag willen. We hebben nu een andere levensstijl, en die bevalt ons prima.

    /   Reply  / 
 67. Marieke Swagers

  Jeetje, dit is de eerste keer dat ik deze site bezoek en dus ook al de reacties lees. Wat zijn sommige van jullie hatelijk en grof zeg – dit medium lijkt me daarvoor niet bedoeld! De meeste reacties heb ik trouwens wel graag gelezen! Anyway. Iedereen die een dieet volgt verdient een pluim want het vraagt om discipline en motivatie. Ik ben altijd rond de 56 kilo geweest/ 1.74 maar ben 26 kilo aangekomen door mijn zwangerschap – nou dat was even wennen en toen besefte ik pas hoe frusterend het voor vele vrouwen moet zijn om een overgewicht te hebben zich of ongelukkig te voelen met haar lijf. Ikzelf ben geen fan van Sonja B maar als dit een goede houvast biedt voor vele die dit dieet volgen waarom niet? Ik zelf ben afgevallen door i.p.v. witte rijst, bruine & wilde rijst te eten, geen witbrood meer maar bruin, geen aardappelen, geen suiker ook niet in de thee en zeker geen vruchtesappen uit een pak (teveel suiker) maar gewoon vers geperst fruit of extra fruit, 1 1/2 liter water per dag en geen chips, snoep, frisdrank drop etc. maar een lekker stukje kaas bij de borrel (rode wijn i.p.v. witte wijn), worst, feta met tomaat & komkommer. Succes gegarandeerd! Marieke

  (hoop niet dat ik nu ook wordt afgemaakt over wat spelfouten en vrijheid van mening)

    /   Reply  / 
 68. Marieke Swagers

  nog even ter aanvulling op mijn dieet, veel verse roergebakken groenten, veel kalkoen of Kip, veel salade, wortelen, magere melk en magere joghurt en iedere dag 1 multi vitamine tabletje gewoon voor de zekerheid!
  Marieke

    /   Reply  / 
 69. rachel

  zo wat een negatiefe gedoe hier over sonja bakker,ik heb al veel dieeten geprobeerd maar ik hiel het nooit vol,had veel honger,nu ik sonja bakker doet ,gaat het goed ik heb geen honger en is goed vol te houden.ik ben maandag 2 week bezig en ben al 6 kilo kwijt,ik raad het de mensen aan,maar ja ene lichaam is andere lichaam niet, allemaal veel sterkte met afvallen

  sonja bakker bedankt

    /   Reply  / 
 70. Suraya

  Hej rachel..
  6 kilo’s in 2 weken?
  Dat is kapot veel.
  beter zo.
  Maar heb je daarnaast veel bewogen?
  Wnat ik ga morgen ook sonja bakker doen, maar een vriendin van mij is in 3 weken maar 2 kilo afgevallen…
  Dat is best weinig toch?
  Hoe hebben jullie het aangepakt?
  Hebben jullie veel/extra bewogen?
  En als je honger hebt, dan mag je toch nog altijd je ‘veilig fruit’ te raad plegen?

  thnxx;)

    /   Reply  / 
 71. Barbie

  Twee kilo afvallen in drie weken lijkt me een gezonde snelheid, omdat je dan veel minder kans hebt dat je gaat jojo’en. Zes kilo in twee weken lijkt me veel ongezonder.

    /   Reply  / 
 72. Miranda

  Hoi

  Ik hoor veel mensen praten over dat ze de eerste week zoveel afvallen. Mensen dit zijn vaak niet echte “vet”kilo’s. Je lichaam raakt in de eerste week alleen maar vocht kwijt.
  Daarom vallen de zwaarste mensen de eerste week ook 4 tot 5 kilo af.
  Je zult merken dat wanneer je in de 3e of 4e week bent dat dit stabiliseert en je zo max 1 tot 1,5 kilo gaat afvallen.

    /   Reply  / 
 73. miriam

  zou het misschien kunnen kloppen dat je te weinig vezelfs binnen krijgt met sonja dieet. Ik hoor vele mensen klagen over het ‘poepen’. klinkt heel stom, maar als je niet poept, moet je dieet toch aangepast worden. buikpijn staat ook niet op nr1 van vermaak?

    /   Reply  / 
 74. rianne

  zijn er hier geen mensen die er tussenin zitten ofzo?

  oké, ik heb een hekel aan het dieet van Sonja Bakker, omdat je gewoon véél te weinig calorieën binnen krijgt. dit kun je niet ontkennen, want het verschil tussen de 1000 calorieën die je bij Sonja binnenkrijgt is toch wel veel minder dan de 2000 die je nodig hebt.

  ikzelf zou het dieet nooit kunnen volgen, want als ik met 1 beschuitje op 15 kilometer naar school moet fietsen val ik van mn stokje als ik eindelijk op school ben… ik eet gewoon gevarieerd, gematigd en eet fruit ipv tussendoortjes. daarbij sport ik nog een aantal keer per week.

  wat ik ook raar vind is dat je als tussendoortje wel heel veel koolhydraten binnenkrijgt. het lijkt me veel gezonder om vitamines en eiwitten binnen te krijgen ipv koolhydraten. ook moet je te weinig fruit eten, iedere nederlander weet dat je minstens 2 stuks fruit moet eten per dag en als je de weekmenu’s van sonja bekijkt zie je niet iedere dag 2 stuks fruit voorgeschreven staan. ik vind zelf dat er dan vitaminepillen ofzo bij moeten worden gezet…

  dit wil niet zeggen dat ik tegen mensen ben die aan sonja bakker doen! ik denk dat het voor veel mensen een heel goed dieet is, omdat alles precies voorgeschreven staat en omdat je ook die tussendoortjes krijgt met [naar mijn mening teveel] koolhydraten. natuurlijk val je er ook van af, dat is geen wonder als je zo weinig calorieën binnen krijgt. dus voor de mensen die het wel eens zijn met Sonja en haar dieet volgen: succes, en hoop dat jullie het kunnen volhouden!

    /   Reply  / 
 75. Carlito

  Hee,

  Waarom zijn er zoveel mensen in de ban van SONJA BAKKER? Zij pakt het slim aan, even een receptje voor schrijven dan plakken in een boek en dan verkopen.(Dat klinkt niet verkeerd, kan ik ook wel gaan doen). Als iedereen gewoon de vette snacks, hapjes en junkfood vermijd of drastisch verminderd, daarbij gewoon minimaal 2 á 3 keer per week gaan sporten dan val je vanzelf af. Nu moeten mensen niet zeggen, ik heb geen tijd om te sporten want de meeste sportscholen gaan om 07:00uur open en sluiten rond 23:00uur (dus ergens tussenin kan je best wel een uurtje gaan sporten).
  Je lichaam heeft de energie die je binnen moet krijgen gewoon per dag nodig. Dus iedereen gooi de Sonja Bakker boek gewoon weg, het zal best wel werken maar het kan niet goed zijn voor je lichaam op langere termijn. Als je gewoon aan de volgende punten aanhoud, dan kan je zelfs een pizza per week nuttigen, zonder aan te komen.
  1. Let op je calorieen (1800 bij een vrouw en 2200 bij een man)
  2. 2 á 3 keer per week sporten (en dan ook echt sporten niet kwebbelen)
  3. 2 liter water per dag (weet het, het is niet orgineel maar wel effectief)
  4. gebruik vaker de fiets / benenwagen ipv de automatische metalen bakken.

    /   Reply  / 
 76. Linda

  Hallo allemaal,
  Ik heb écht alle reacties tot nu toe gelezen, en zie veel positieve reacties, maar ook negatieve. Ik ben nog maar 14 jaar en heb al een overgewicht van 30 kilo! Dus dat moet er zo snel mogelijk af. ik vind dieëten gewoon heel moeilijk vol te houden, dus ik hoop dat dit me gaat lukken. Morgen komt het boek binnen en ga zo snel mogelijk beginnen. Maar wat denken jullie, als ik dit vol houd.. hoelang zal ik dan over die 30 kilo doen?
  Heel veel Groetjes.. en ik houd jullie op de hoogte..
  Allemaal heel veel succes met Bakkeren.!
  zo snel mogelijk reactie graag!

    /   Reply  / 
 77. mandy

  heey als je geen bietjes lust mag je wortel eten.heel veel succes ;)

    /   Reply  / 
 78. Carlito

  Hee,

  Je zegt dat je 14 jaar bent en wilt beginnen met SB dieet. Ik zou het afraden, je lichaam is nog aan het ontwikkelen dus je heb gewoon de energie nodig. Wat je wel moet doen is je eetpatroon aanpassen en gaan sporten. Ik ben zelf al 7 jaar bezig met voeding, trainen en alles wat erbij komt kijken. Je moet het zelf weten wat je doet, maar als ik jou was zou ik me eerst verdiepen over evt. gevolgen van een dieet (google doet wonderen)!

  Gr

    /   Reply  / 
 79. Iris

  Hallo,

  Ik ben een meid van 1.93 en ben 23 jaar. Ik heb geprobeerd te bakkeren, maar ik had echt verschrikkelijke honger! Ik heb even uitgerekend hoeveel calorieen ik per dag nodig heb om op gewicht te blijven, dat zijn er zo’n 2500. Ik heb een beetje overgewicht, ben 98kg. Ik ben na een week gestopt met bakkeren omdat ik de hele dag door Rennies moest eten om van die zuuraanvallen af te komen. Ik kreeg gewoon veel te weinig calorieen binnen. Zo’n verschrikkelijk hongergevoel! Bakkeren is naar mijn idee alleen goed voor middellange mensen. Ik ga het op mijn eigen manier doen: gezond eten, meer bewegen en weer lekker boterhammen met kaas eten!

    /   Reply  / 
 80. suzan

  ik ben zelf 35 kilo afgevallen gewoon door minimaal 3liter water te drinken en de drie hoofdmaaltijden te nemen en drie tussen doortjes tussen de maaltijden in en neem zo weinig mogelijk varkensvlees maar daar in tegen weer vis en kip en soja

    /   Reply  / 
 81. henny

  ik kan echt niet een ochtend leven op een beschuitje!!! Dus bij voorbaat heb ik het sonjabakkeren maar niet gestart. Verder kun je als je trek hebt in zoetigheid vruchtenhagel op je brood doen, is niet vet!! Melkproducten schijnen het afvallen te stimuleren en mag je je fruitsapjes/melk in je twee liter per dag meetellen, dus dat scheelt al een hoop!! Gewoon goed op je eten letten, schrijf het desnoods op en houdt rekening met de schijf van vijf, dan komt alles goed!!

    /   Reply  / 
 82. Shirley

  Hallo
  Wie weet wat voor alcohol je het beste kunt drinken in plaats van zoete witte wijn, droge wijn lust ik niet en rode al helemaal niet! Ik ga ook beginnen met sonja bakker maar in het weekend hou ik wel van een paar glaasjes wijn…
  Groetjes

    /   Reply  / 
 83. Carlito

  Het beste alcohol dat je kan gaan drinken is geen alcohol ::!!( iris is goed bezig)

    /   Reply  / 
 84. Areane

  Ik zat heel lang te twijfelen of ik het nou wel of niet moet proberen, het is nogal een gedoe als je in je eentje woont en dit dan 9 weken moet volhouden.

  Na een tijdje, bedacht ik me dat ik ook gewoon alles gewoon kan inslaan en dan ‘dubbel kook’ en invriezen. Al het eten ligt dan wel 9 weken in de vriezer, maar na die 9 weken kan ik nogmaals het ideet doen! En hoeveel is 9 weken nou! Iets meer dan 2 maanden. Ik heb wel dingen in de vriezer liggen die nog veel ouder zijn..

  Iedereen, bedankt voor jullie meningen. Ik ben blij te horen dat het echt goed werkt, want nu wil ik die kilo’s ook wel kwijt! Ik eet veel te weinig om nog goed af te vallen (ben wel 14 kilo kwijt in 5 maanden), maar misschien kunnen de laatste 10 er ook nog af door middel van Sonja’s boek. Vanmiddag maar eens zo’n boek kopen!

  Ik moet wel zeggen dat ik het wat eng vind om zoveel te eten, stel dat ik weer aankom? Maar volgens de verhalen op deze website zal het wel meevallen. Ik sport 3 dagen in de week 2.5 uur en 2 dagen 1 uur en 1 dag 4 uur. Daarnaast eet ik ‘s ochtens 2 stuks fruit en all-bran, in de middag 2 appels, in de avond veel groenten. Tussendoor alleen maar appels. Ik hoop dat het helemaal goed gaat komen!!!

    /   Reply  / 
 85. Carlito

  In een appel zit veel suiker(snoep verstandig eet GEEN appel)

    /   Reply  / 
 86. Ilona

  hoi renate, als je meer informatie hebt of zelf die ervaringen hoor ik het graag… zoek voor mijn Sonja Bakker weblogje nog ervaringen van zowel de positieve als negatieve kant…

  ikzelf ja het werkt wel :) maar nog geen ervaringen met andere dieeten… dit bevalt me wel hahaha

    /   Reply  / 
 87. Geertje

  Hoi,

  Ik ben net een paar dagen begonnen met het Sonja Bakkeren. Ik heb het eerder geprobeerd, maar toen was de sprong te hoog. Ik kon niet van het snoepen afblijven, en na 2 dagen hongergevoel was ik het beu.

  Nu had ik eerst een ander dieet gevolgd, gewoon van internet afgeplukt (10 dagen dieet). Het hielp! Alleen elke 10 dagen hetzelfde eten, was voor mij niet weggelegd. Daarbij kwam nog dat er ‘s ochtends een hele maaltijd op tafel moest, en ik nu nog vakantie heb, maar volgende week niet meer. Dus dan kan ik niet uitgebreid gaan tafelen, tenzij ik heel vroeg uit bed ga.

  Dus heb ik het boek maar weer gepakt. En ik heb geen hongergevoel meer! Eerder zelfs een vol gevoel! Super! Iedereen die wel een hongergevoel heeft de eerste dagen, je kan doorzetten, maar je kan ook een lichtere weg kiezen door bijv. het 10 dagendieet te volgen (in grote lijnen), en DAARNA pas met het Bakkeren! Het werkte bij mij in ieder geval wel om van het hongergevoel af te komen!

  Allen succes, en het SB-en is heel gevarieerd en goed, en zoals iemand al zei: een bekend persoon word altijd positief en negatief aangekeken. En daar word ze op afgerekend! Onterecht dus!

    /   Reply  / 
 88. Tina

  Heb samen met mijn man het dieet 4 dagen gedaan.
  Je bent zowat de hele dag bezig met eten klaar te maken. Het is dagwerk. Geen tijd om ergens heen te gaan want je moet over een uur al weer iets eten.
  Wij aten normaal 2 keer per dag en nu ben je met de tussendoortjes mee 5 keer per dag met eten bezig.
  Het ergste is dat we nog aankwamen ook. Dus ben er maar mee gestopt. Het was voor ons een ‘aankom en geen afval’ dieet.

    /   Reply  / 
 89. mirjam

  hoi allemaal

  ik ben zonder sonja bakker 25 kilo afgevallen…YEAH gewoon door beter te gaan leven ..ben gaan sporten..4 keer per week hardlopen .een keer per weer minimaal 15 km skeeleren .. en verandering van voeding geen vlees meer (niet om af te vallen maar tegen dieren leed) en meer rauwe producten zodat al het goede bewaart blijft.. doe het nu een jaar en bevalt me erg goed 75% eet ik dus rauw en 25% nog gekookt maar veel pasta’s en rauwkost
  ik zou zeggen probeer het begin met 80 % 20 % en verander langzaam van minder gekookt naar meer rauw laat je lichaam wennen aan het gezonde proces en het verlaten van de giftige stoffen in je lichaam
  successssss

    /   Reply  / 
 90. minny miklos

  Dear Jessica

  Ik hoorde van mijn broer in nederland over het sonja bakker diet, en zodoende las ik
  jouw verhaal. Als jij pas tien jaar oud bent moet jij jezelf geen zorgen gaan maken over jouw gewicht. Toen ik 10 was woog ik hetzelfde als jij, met een lengte van 1.59 maar later ging dat allemaal zonder moeite eraf (het was baby-fat). Veel fietsen en lopen deed ik wel, mijn gewicht bleef vaststaan op 45 kg. Toen begonnen ze op de TV enz met super-slanken (oftewel lelijk mager) en ik begon te denken dat ik vet was. Ik ging op dieet, dat is het stomste wat ik ooit had kunnen doen, nu heb ik altijd moeite met mijn gewicht, wat ik eerst nooit gekend heb.!!! Je metabolism gaat ondersteboven!! Dus blijf jezelf, eet gewoon redelijk, en je zult zien dat als je zo’n zestien of zeventien jaar oud bent
  dat je een goed figuur hebt ZONDER DIEET!!!!
  Groetjes uit Canada
  van Minny Driessen

    /   Reply  / 
 91. dikke wijf

  hoi hoi ik ben 11en half dus bijna 12 ongveer 1.59 of 1.60 maaar ik weeeg 57.5 jonegn wat een vet zak dus ik probeer bijna nix te eten lein beetje maar en 15 min opdrukken en buikspeiren 15 min fietsen en ik sport wel 5x per weeeek maandag voetbal 1 uur dinsdag gymen 3 kwartier donderdag 1 uur judo en vrijdag 3kwartier gym en zaterdag wat langer dan een uur voetbalwedstrijd en vaak ga ik lkkr fietsen of overschiten ik ben erg sportief maar het gekke is ik val niet af ben ik nu te dik ja of nee kan iemand mee hlpen plaes zo kan het niet langer

    /   Reply  / 
 92. dikke wijf

  hoi hoi ik ben 11en half dus bijna 12 ongveer 1.59 of 1.60 maaar ik weeeg 57.5 jonegn wat een vet zak dus ik probeer bijna nix te eten lein beetje maar en 15 min opdrukken en buikspeiren 15 min fietsen en ik sport wel 5x per weeeek maandag voetbal 1 uur dinsdag gymen 3 kwartier donderdag 1 uur judo en vrijdag 3kwartier gym en zaterdag wat langer dan een uur voetbalwedstrijd en vaak ga ik lkkr fietsen of overschiten ik ben erg sportief maar het gekke is ik val niet af ben ik nu te dik ja of nee kan iemand mee hlpen plaes zo kan het niet langer

    /   Reply  / 
 93. dik wijfie

  haall9o ben je gek of zo sonja bakker das gevaarlijk ik wou dat ook maar moeder zij ben je gek en me tanate me ouders werden bood ze zijden je hoeft niet aftevallen of lijnen met sonja bakkers je kan afvallen door de hele tijd sporten en geen vlees of snoep of brood eten allen fruit en toen zij ze door sonja bakker kun je vroeger dood gaan je wordt er moe van je valt wel snel af maar je kunt er kanker van krijgen dus niet doen

    /   Reply  / 
 94. cootje

  Hoi niet-dik meisje!
  je bent absoluut niet te dik! je kunt op internet (bij het voedingscentrum) je Quotelet-index bepalen. Wanneer je goed op gewicht bent ligt dat tussen de 20 en 25. Jouw Q index is 22,74 en dus prima! Op jouw leeftijd is je lichaam aan het opbouwen en dat kost veel energie. Bedenk dat je nog je hele leven met je lichaam moet doen en zorg er goed voor. Sporten is goed, maar je moet ook gezond (en vooral genoeg) eten!

    /   Reply  / 
 95. Carolien

  Hallo dik-mooi-wijfje,

  Ik ben op jou leeftijd ook begonnen met lijnen en dit is mijn grootste fout geweest.
  Ik sportte ook 5 x in de week en was toch stevig, daarbij komt dat ik ook nog klein ben.
  Zorg gewoon dat je gezond eet en weinig snoep. in het weekend mag je wel wat extra’s maar let wel op!!.
  Waarschijnlijk zal je dan gewoon mooi blijven en goed groeien, waardoor je dus niet hoeft te lijnen (want als je er eenmaal aan begint dan ben je getekend voor de rest van je leven).
  Succes ermee!!

    /   Reply  / 
 96. marijke

  Wat een onzin verhaal zeg…zou bijna denken dat je hier zelf voor gesponserd wordt!
  En 24 kg eraf…knap hoor,maar vergeet niet dat je ze er zelf aan hebt gevreten,en ook jij hebt dus een vorm gevonden om het eraf te krijgen,dus ieder zijn ding!
  Trouwens….al weer wat aangekomen?
  Laat ieder zijn eigen ding doen,en laat de jaloezie achterwegen a.u.b.

    /   Reply  / 
 97. jimvanduuren

  Die weegschaal is kapot man!

    /   Reply  / 
 98. Tom

  Ik ben de afgelopen 3 weken 9 kilo afgevallen. Hoe? Door koolhydraten tot een minimum te beperken. Ik begin de dag met een appel en een soepstengel/cracker. ‘s Middags herhaal ik dit, eventueel met nog wat ander fruit of komkommer. ‘s Avonds eet ik 100-150 gram vis of vlees (geen zalm of andere vette vis en uitsluitend bief en kip). Vlees of vis combineer ik met groente (tomaat, komkommer, sla, kool). Afwisseling creeer ik door de wokpan regelmatig te gebruiken of lekker maaltijdsalades te maken (zonder brood!). Ook peulvruchten (bonen) laat ik linksliggen.
  Bij dit alles drink ik minimaal 2 liter vocht (in de vorm van thee, water en koffie).

  In 20 dagen dus 9 kilo kwijt en het gaat nog steeds de goede kant op. (tussen de 0,2 en 0,5 kilo per dag). Ik ben sinds kort ook weer begonnen met sporten.

  Kortom, ik heb Sonja Bakker niet nodig om af te vallen. Ik probeer een andere eetgewoonte aan te meten, waarbij ik toch lekker kan eten zonder dat ik veel slechte stoffen binnenkrijg.

    /   Reply  / 
 99. Shanna

  Hallo mensen,

  Toevallig kwam ik tijdens het googlen dit forum tegen over de voor en nadelen van sonja bakkeren.. Ik zelf doe net als een aantal andere dames die reageerden aan de Weight Watchers… Ik wil ook niet gelijk per definitie zeggen dat je niet MAG sonja bakkeren, want dat moet iedereen zelf weten.. Wat vele van de dames van de WW-cursus wel proberen duidelijk te maken.. (en dan niet gelijk in de verdedeing schieten dames), is dat als je kijkt naar de hoeveelheid callorieen die je maar mag eten bij Sonja het niet te vergelijken is met het aantal callorieen dat je bij de WW mag eten. Tevens hoef je bij de WW niet echt te letten op wat je eet als je het maar met MATE doet.. Wij dames van de WW vinden daarom dat als je Sonja doet je wel in je achterhoofd moet houden dat je NIET je eetgedrag aanpast.. Geef eerlijk toe dat zodra je Sonja af bent je niet meer de presieze recepten volgt die in het boek staan (want anders BLIJF je afvallen).. Je gaat weer meer eten om op gewicht te blijven.. Dit is wat er slecht is aan Sonja Bakkeren… Bij de WW ga je je eetgewoontes aanpassen.. 3x per dag eten, veel water drinken, goed omgaan met de vetten die je gebruikt en je mag zelf één keer in de zoveel tijd een stukje gebak of een lekker chocoladetoetje.. Je mag dus altijd, alles eten, maar je leert met mate te eten en de lekkere dingen moet je als traktatie zien..
  Voor de mensen waarbij Sonja Bakker gewerkt heeft ben ik erg blij, want je hebt het toch maar mooi gedaan, maar houdt wel in je achterhoofd dat het niet goed is om in 6 weken tijd 18 kg af te vallen…

    /   Reply  / 
 100. Terese

  ik ben juist gezonder gaan eten door het Sonja Bakkerdieet!!ik eet meer fruit en zeker veel meer groente!!en je kan toch gewoon een multivitaminepil dagelijks slikken?deed ik toch al.en als ik op mn gewicht ben dan doe ik 2 dagen sasdag, in het weekend en 3 dagen Sonja Bakkeren per week en 2 dagen geen koolhydraten,maar meer eten dus die dagen..en blijven sporten he, minstens 3 x per week en de andere dagen een half uur flink lopen!zo kom je er ook wel.dus ik vind t juist een GEZOND dieet!!!

    /   Reply  / 
 101. Jolanda

  Hallo mensen,

  Ik ben echt nèt begonnen vandaag met het dieet, ik merk uiteraard nog geen resultaat.
  Nu zag ik dat ik morgen bietjes moet eten, maar ik lust dus geen bietjes, weet niet hoe ik het nu moet vervangen.. Weet iemand hier dit wel???
  Hoop het, want wil ze echt niet eten!

  Iedereen heel veel succes met het dieet, en op naar een goed gevoel :D !!

  Liefs Jolanda

    /   Reply  / 
 102. truus-

  Sonaj bakker gaat voor haar forum 25 euro vragen, hoe bedoel je oplichterij

    /   Reply  / 
 103. Eva Vooren (dietist MyDailyLifestyle.nl)

  Mijn standpunt over het Sonja Bakker dieet is het volgende:

  Marketing technisch zeer goed gedaan en er staan zeker zeer goede tips in!! Het is duidelijk en leest lekker weg.

  Als dietist moet ik wel zeggen dat ik vindt dat het volgen van een dieet vaak tijdelijk effect heeft en er grote kans is op het Jojo-effect. Tevens zit in de voeding die zij voorschrijft niet volgende vitaminen en mineralen.

  Wij hebben een andere insteek:
  Wij leveren programma’s leefstyle coaching, waarin je aan de hand van verschillende thema’s leert van onze dietistes en fitnesscoaches gezonde voeding en beweging voor langere tijd (liefst altijd) in je leefstijl te integreren.

  Dat betekend dat je gerust af en toe lekker mag genieten!

  Spreekt dit je aan, neem dan een kijkje bij onze programma’s op

  http://www.mydailylifestyle.nl

    /   Reply  / 
 104. de eh... automonteur

  De logica van eten.

  1. Eten doe je om energie in je lichaam te krijgen

  2. Eten doe je om lichaamsopbouwende en herstellende stoffen binnen te krijgen

  Denk eens aan je lichaam. waarom eet ik? De basis ligt bij de bovenstaande twee redenen. Wat wij als mensen mee hebben gekregen, is dat we iets kunnen waarderen. Wij waarderen lekker eten, dus eten we mee dan we nodig hebben.

  Ben je te zwaar of te dik? Wat is te zwaar of te dik? Wil je in je spijkerbroek passen of juist door de mensen om je heen mooi gevonden worden? Wat maakt het eigenlijk uit?

  Wat dacht je van deze; mijn lichaam is een machine. Net als bij een auto moet ik bijtanken. Dat is waarom ik eet. Maar een auto die de hele dag stilstaat hoeft niet bij te tanken. Kijk eens naar je leefpatroon.

  Als je wilt afvallen, kijk eens naar jezelf. beantwoord de volgende vragen:

  1) beweeg ik wel voldoende? (oftewel tank ik niet teveel bij)

  2) eet ik gezond?

  3) eet ik gevarieerd?

  4) eet ik regelmatig?

  Beantwoord deze vragen eens voor jezelf. Je komt er vanzelf achter waar je problemen liggen. Een dieet als Atkins of Sonja Bakker of Pietje Henkie, dat maakt allemaal niets uit. neem nou Sonja; haar regels zijn om elke dag niet meer dan een bepaalde hoeveelheid energie binnen te krijgen. Waarom? Omdat je dan de reserves gaat verbranden die in je lichaam zitten. (De benzine die altijd al in je tank heeft gezeten!) Maar die benzine is alleen te verbranden wanneer de auto ook inderdaad gaat rijden. Dus ga ook lekker bewegen! Zeker nu het prachtig weer is!

  Laat het niet bij wandelen of fietsen; ren jezelf eens de pokkepleuris! Je zweet als een otter, gaat tien keer dood onderweg maar als je daarna op de bank neerploft, voel je je een stuk fitter.

  Kort gezegd; onderhoud je machine goed! Kijk eens hoeveel je verbrand op een dag (actieve/inactieve levenswijze)dan weet je ook hoeveel je nodig hebt. Hou je aan de regel om gevarieerd te eten (zie schijf van vijf, voedingscentrum) en eet regelmatig: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, tussendoortje: het mag allemaal! Maar hou je aan de regels, die je voor jezelf stelt. Alleen de eigenaar van de machine weet wat hij nodig heeft. Je hebt al die boeken niet nodig; ze helpen misschien wel of misschien niet, dat staat los van je eigen lichaam. Verdiep je eens in jezelf, er staat genoeg over geschreven op internet en in de media. Dan kun je voor jezelf bepalen wat je nodig hebt…

    /   Reply  / 
 105. Anoniem

  yvonne je lult gewoon, je kraakt sonja bakker af en maakt reclame voor een of andere site. het is dus bij geen een dieet zo dat je als je op gewicht bent gewoon je eigen weer lekker vol kan proppen. geen verzadigd gevoel? 75-100 gr vlees+ ong 200 gr groente en dan nog aardappelen geeft echt wel een verzadigd gevoel. je zegt ook dat je weinig calorieën binnen krijgt, ja dat is meestal zo met een dieet, of niet soms? ik snap het echt niet dat je met je stomme kop nog durft te beweren dat die boeken zo goed verkopen omdat ze niet zo duur zijn en er simpele menu’s in staan! iemand binnen mijn huiselijke kring is er in een korte tijd meer dan 30 kilo (!) van afgevallen, en ze is nog kerngezond ook. ik zou je nutteloze beweringen nog meer kunnen afkraken, maar ik denk dat mijn standpunt ondertussen wel duidelijk is geworden. mensen, niet naar yvonne luisteren, als je wilt afvallen is sonja bakkeren een van de beste manieren, punt.

    /   Reply  / 
 106. pebbels

  Wat een gezeur zeg, iedereen die sb afkraakt heeft waarschijnlijk geen idee hoe het werkt.
  SB is geen dieet maar een gezonde manier van eten ( levenswijze) aanpasssen. Tja als daarna je oude levenswijze weer oppakt dan vliegen de kilo’s er weer aan.
  Echt mensen hou toch eens op om op iedereen commentaar te hebben. Degene die het willen doen laat ze. Ik heb aan sb veel gehad.
  wat een gezeur allemaal.

    /   Reply  / 
 107. sunny

  Sonja bakker is geen dieet maar een levenswijze!!
  als je na Sonja Bakker gezond wil blijven leven hou je je aan de voeding die zij voorschrijft.Ik volg ook Sonja Bakker en tuurlijk ook ik heb wel eens trek dan neem ik gewoon een extra appel, of wortel.Ik ben al 4 kilo kwijt in 4 weken..

    /   Reply  / 
 108. laura nunzia nughedu vandeputte

  ik zou zo graag met sonja kimpen spreeken ik over mijn gewicht ik weeg nu 97 kilo en wil wegen tot aan 86 kilo en ik ben 1m 75 groot ik heb hulp nodig want ik heb het moeilijk met adem en ik ben ook met ivf bezig geweest en daar ben ik van bijgekomen aub help me gr laura

    /   Reply  / 
 109. laura nunzia nughedu vandeputte

  sonja je kunt me bellen aub op het nummer 0486 920 303 aub sonja help me gr laura

    /   Reply  / 
 110. Menno

  Ik zit echt met verbazing haar programma te kijken. Ongezonde tips waarmee je je lichaam laat crashen, geen aandacht voor beweging, geen aandacht voor noodzakelijke vetten of eiwitten, progressie voornamelijk afmeten aan gewicht ipv vetpercentage, geen ontbijt om stofwisseling op gang te krijgen, 3 maaltijdjes per dag, een man van 120 kilo die nog aan krachtsport doet ook aan 1500 calorieën zetten… eigenlijk alles is fout.

  Afvallen doe je er natuurlijk wel mee, maar erg ongezond en zo kan ik het ook. Mijn tip: helemaal niks meer eten. Val je ook af, voila. Treurig dat ze hele volksstammen nog verder de vernieling in helpt. Lieve mensen, ga eens praten met een echte voedingsconsulent want hier heb je op de lange duur he-le-maal niks aan.

    /   Reply  / 
 111. MetaBool

  De emoties in het programma zijn echt maar die voice-over… De kans is nagenoeg 100% dat de kandidaten over één à twee jaar hun gewichtsverlies er weer bij hebben plus bonus. Dat is pas echt triest. Maar dat zal Sonja Bakker een rotzorg zijn.

    /   Reply  / 
 112. Japio

  Diegenen die negatief zijn over sonja bakkers levenswijze hebben het zelf niet geprobeerd, zijn dom en kortzichtig. Dit blijkt ook hier maar weer eens uit al die reacties hierboven waar de onkunde afdruipt!
  Verdiep je eerst eens in de materie voordat je allerlei onzin gaat uitkramten op een forum. Zo krijg je toch geen discussie, alleen een nietus / wellus zonder kennis van zaken…

    /   Reply  / 
 113. MetaBool

  Juist omdat ik me erin verdiept heb, beste Japio, heb ik kritiek op SB. Natuurlijk werkt een fleurig boekje met duidelijke schema’s, hoeveelheden en adviezen om bepaalde fabrieksproducten te gebruiken voor een korte tijd. Maar is het gezond en werkt het ook op de wat langere termijn? Nee dus, en dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

    /   Reply  / 
  1. Japio

   Mijn vragen aan jou Metabool, hoelang heb jij het dan volgehouden en waar kan ik dat wetenschappelijk onderzoek vinden?

     /   Reply  / 
 114. MetaBool

  Natuurlijk werkt SB op de korte termijn. Maar de vraag is of het gezond is en wat het effect op de langere termijn is. Wageningen Universiteit heeft vrij recent onderzoek naar en aantal diëten gedaan, waaronder SB: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sonja_Bakker De conclusie is duidelijk: het effect van SB is nagenoeg 0,0. Het is pure symptoombestrijding.
  |
  Waarom moet je per se iets ondergaan om erover te kunnen meepraten, Japio? Bijna 20 jaar geleden had ik al een standaardwerk in huis over het metabool syndroom voordat het zo genoemd werd. Daardoor wist ik al lang en breed dat de kans groot is dat je het alleen maar erger maakt met dergelijke dieetvormen.
  |
  Met SB creëer je tekorten in je lichaam van allerlei voedingsstoffen. De chemische toevoegingen in de producten die SB zo veelvuldig propageert, zoals aspartaam, doen daar nog een schepje bovenop. Je verliest voor een korte periode wel wat gewicht triglyceriden/insuline/glucosehuishouding raakt er absoluut van in de war. Daardoor is de kans groot dat je in razend tempo weer aankomt wat je was kwijtgeraakt met een extra bonus.
  |
  Het is veel beter om de oorzaak aan te pakken. De meeste mensen met overgewicht lijden aan koolhydratenverslaving. En we weten allemaal dat je een verslaving onmogelijk kunt bestrijden door de verslavende stof ongelimiteerd te blijven toedienen. Dat doet SB wel en met overgave. Ontbijt- en eierkoeken zijn vergeven van de geraffineerde, snelle koolhydraten. Zoetstoffen, zoals in die vieze Optimel, hebben overigens hetzelfde effect als snelle koolhydraten. Ze stimuleren de aanmaak van insuline, waardoor je honger krijgt.
  |
  Je begrijpt inmiddels vast wel waarom ik er nooit één moment serieus over gedacht heb om te gaan sonjabakkeren.

    /   Reply  / 
  1. Laila

   Ik zag net dat je een website hebt Metabool! Interessant stuk over die transvetzuren. Ga je regelmatig updaten?

     /   Reply  / 
  2. japio

   Inmiddels zijn we een half jaar verder, en al 3 maanden stabiel 25 kilo lichter! Hoe? Door de week Sonja Bakker (ja, ik heb inmiddels al haar boeken en magazines) en in het weekend gewoon SASsen – in de zomer BBQ, lekkere etentjes en wijndrinken met vrienden en familie, weekend weg en elke avond uit eten, verjaardagsfeesten en partijen, Kerst en Oud&Nieuw geen enkel probleem! Iets aangekomen, dan ben ik het binnen twee- drie dagen weer kwijt. Ik voel me super, heb me nog nooit zo goed gevoeld. Nu weer even m’n waterflesje vullen, want de dag door blijven drinken hoor…

     /   Reply  / 
 115. MetaBool

  Prolongatie van http://metabool.web-log.nl
  |
  Was kort geleden de database kwijt maar tot mijn genoegen kwam ik erachter dat ScribeFire een back up van alle artikelen gemaakt had. Die heb ik natuurlijk meteen teruggezet. Nu de intro nog even opnieuw schrijven. En uiteraard iets regelen met automatische backups…

    /   Reply  / 
  1. Laila

   Mooi! :)

     /   Reply  / 
 116. Coen

  Het valt me op dat veel mensen niet goed lezen…. Ik ben zelf werkzaam in de sport en keur het S. Bakker ook op veel punten af! Lees nu eens goed en aandachtig door op welke punten Sonja de fout in gaat en dan kun je niet om het feit heen dat het dieet voor geen meter klopt. Tuurlijk val je af met S. bakker dieet maar op een gezonde manier? dacht het niet!!!

  Greetzzzz

    /   Reply  / 
 117. Hilde

  Ik val af met Sonja, en eet gewoon bij iedere boterham nog extra sla en tomaatjes en onbeperkt chery tomaatjes (doosje maar 27 kalorieen)
  Heb na de 3e week een chocolade reep gegeten…lekker! Nu weer verder. (nu in eind week 4 en al 5,5 kilo kwijt)

  Ik denk dat je het als leidraad moet gebruiken, dan val je misschien 8 kilo af in plaats van 15, maar wel op een manier die daarna ook is vol te houden.

    /   Reply  / 
 118. Hilde

  p.s alles koop ik bij liddel van het nep merk en liever water in plaats van drankjes met zoetstoffen.

    /   Reply  / 
  1. MetaBool

   Scheelt je veel geld, zeker als je water als belangrijkste drank gebruikt. Heel goed!

     /   Reply  / 
  2. japio

   Ook wij kopen vrijwel altijd alles bij de Lidl, vooral de kwarks zijn erg lekker. Daarnaast gewoon SAS in het weekend en door de weeks een menuutje – hebben bijna alle sonja Bakker boeken en Magazines nu tweemaal gehad. Het eten blijft een feest! En de kilos blijven er af en komen er nooit meer aan (bij mij zo’n 25 en m’n partner inmiddels 27 – maar die wil er nog 3 extra af).

     /   Reply  / 
  3. Mariet 73jaar

   ik koop ook regelmatig bij lidl.Merken van lidl staan vaak bij kassa boven aan.Ik moet naar mijn beurs kijken en niet naar die van de dure suppermarkten.Vind dit prima zo en wij wonen dicht bij de lidl Waarom zal ik dan duur kopen tewijl goedkoop dichbij is.

     /   Reply  / 
 119. Benjamin Balzarine

  Tros Radar onderzoekt dieet Sonja Bakker | Dieet was a high quality article. I would like to write like this too – taking time and real effort to make a great article… but what can I say… I postpone alot and never seem to get something done.

    /   Reply  / 
 120. Japio

  @Ineke:
  Ha ha – dit is toch wel de allerdomste en meest kortzichtige reactie die ik hier in al die jaren heb gezien.
  Meisje, weet je wel waarom wij verschillen van apen? Zou dat wellicht iets met ons eetpatroon van doen hebben? Of had jij liever aapje gebleven? Ik doe nu al een dikke vijf jaar SB behalve in het weekend en blijf mooi op m’n gewicht, dat echt toch wel ruim 25 kg lager is dan voordien. Een mooie BMI ook van 22.5 bijna constant.

    /   Reply  / 
 121. iLoveSonjaBakker

  Dood aan de haters!
  Ze houden zelf vaak niets vol, en dat is het, gewoon afgunst!
  Daaaaaaaaag kindertjes…….
  WE LOVE SONJA B!
  IT changed my live al 5 jaar nu!
  Ik eet gezonder en ik hoor er weer bij, voel me SUPER!
  SONJA BEDANKT! xxx

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>