Afhaalmaaltijden altijd slecht?

Uit onderzoek van GfK blijkt dat Nederlanders gemiddeld 1 keer per week bezorg- man en pizza etenof afhaalmaaltijden nuttigen. Vooral door mannen en  jongeren en het meest in het weekend. Pizza wordt het meest bezorgd en de chinees wordt het meest afgehaald. Is dat nu erg?

 

Op het spreekuur adviseer ik meestal dat je niet elke dag van de week gezond hoeft te eten. Het moet ook nog leuk blijven en liefst jarenlang een gezonde leefstijl vast kunnen houden is het belangrijkst. Als 6 van de 7 dagen gezond zijn, kun je best 1 dag  iets lekkers eten, zoals pizza, patat, pannenkoeken of ander fastfood. Afhalen bij chinees, surinamer, thai, sushi, soups en salads e.d. hoeft helemaal niet zo ongezond te zijn. Als je een gerecht kiest met veel groenten, rijst, kip, vis of mager vlees, lijkt het behoorlijk op de maaltijd die je thuis bereidt.

Als je op je gewicht let/wil afvallen, kun je beter een gezonde maaltijd kiezen, maar als je tevreden bent kun je best hier en daar iets lekkers/minder gezond eten.

(TZ)

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>