Welke temperatuur heeft jouw koelkast?

koelkast

 

 

 

 

 

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste Nederlandse huishoudens (85%) niet weten wat de temperatuur van hun eigen koelkast is. 41 % weet niet dat de temperatuur van de koelkast 3-4 graden zou moeten zijn. 29% denkt dat de koelkast 7 graden of meer moet zijn, wat te warm is. In bijna de helft van de Nederlandse huishoudens wordt de temperatuur van de koelkast nooit verandert. Na meting blijkt dat 58% van de koelkasten het aanbevolen niveau van 3-4 graden heeft. 1 op de 4 koelkasten staat te warm afgesteld.

Het koudste gedeelte (meestal het midden, boven de groentelade) van de koelkast en daarmee de beste plek voor de bederfelijke waren, zoals vers vlees, verse vis, kliekjes met vlees of vis en gesneden verse groenten en geschild/gesneden vers fruit. Het bovenste en middelste gedeelte van de koelkast is het minst koud (warmte stijgt): bij een ingestelde temperatuur van 3 °C is het op die plaatsen 4 tot 7 °C. Dit is de juiste plaats voor producten in pot, dranken, kliekjes zonder vlees of vis, gebak, zuivel en kaas. De groentelade is de plek waarin je verse, ongesneden groenten en fruit het beste bewaard. Sommige fruitsoorten, zoals bananen en avocado’s, kun je beter buiten de koelkast bewaren. Dus als je je koelkast temperatuur wilt meten, moet je ook kijken op welke plek je dan meet. Het beste is om de thermometer in een koud glas water te zetten en dan op de koudste plek en de koelkast 2 uur dicht te laten en dan daarna de temperatuur aflezen. Misschien komt het ook door de wisselende temperaturen in ons klimaat?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>