Wat staat er bij jou op het aanrecht?

groente en fruit

 

 

 

 

 

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wat vrouwen op hun aanrecht hebben staan een voorspelling voor hun gewicht is. Staat er fruit op het aanrecht? Dan wegen vrouwen zo`n 5 kg lichter. Maar bij frisdrank en ontbijtgranen zijn vrouwen 9-12 kg zwaarder. Ik denk dat het ook uitmaakt dat het een Amerikaans onderzoek betreft. Volgens mij zijn Nederlanders minder van de ontbijtgranen en als het al gegeten wordt, dan staat het daarna weer in de kast en nemen we niet telkens een handje. Want hoewel ontbijtgranen binnen een gezond voedingspatroon passen, moet je er natuurlijk niet teveel van nemen, net als fruit. En er zijn ook verschillen in welke ontbijtgranen; het beste is om de variant met voldoende vezels en zonder toegevoegde suikers te nemen.

Dus zet fruit op je aanrecht of op de keukentafel/eettafel/salontafel. Maar denk ook eens aan snoeptomaatjes, deze kun je toch het beste buiten de koelkast bewaren.  Voor of tijdens het koken kun je ook denken aan een stuk komkommer, paprika, wortel of radijsjes. Eventueel met lekker fris dipsausje van magere yoghurt, knoflook, snufje zout en peper (gedroogde zwarte of verse rode chilipeper) en verse groene kruiden (munt bijv.)

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>