‘Vette snack hoeft niet dik te maken’

Het eten van vette snacks maakt perse niet dik als je jong en slank bent. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Mirre Viskaal – van Dongen, verbonden aan de Wageningen Universiteit.

In het onderzoek werd er gekeken naar het effect van energierijke snacks zoals een kantinehap en energiearme snacks zoals fruit. In een periode van 8 weken werden 90 personen gevolgd. Ieder persoon nam dagelijks 25% meer energierijke tussendoortjes. De proefpersonen verschilden niet in gewicht van elkaar na het veelvuldig innemen van de snacks. De proefpersonen hadden het snacken namelijk gecompenseerd door minder andere dingen te eten. Ook de lage gemiddelde leeftijd (22) van de deelnemers speelde een rol.

Een slank persoon zal niet in gewicht toenemen als het dagelijks vette snacks nuttigt. Het gewicht kan zelfs gelijk blijven. Het betekent niet dat het dagelijks nuttigen van vette snacks gezond is voor het lichaam. Veel snacks uit de frituur zijn namelijk gebakken in slecht vet vol met transvetzuren, wat slecht is voor de bloedvaten. Dit kan ook het cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Het is beter om vaker voor de onverzadigde vetten te kiezen zoals b.v. in olijfolie, noten, vis en avocado.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Vette snack hoeft niet dik te maken’

  1. MetaBool

    Waarom niet frituren in kokosolie of rundvet? Smaakt prima en is stukken beter voor je gezondheid dan dat geharde soja- en zonnebloemvet. Overigens bewijst dit onderzoek maar weer eens dat vet niet de dikmakende factor is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>