Eindexamens beginnen vandaag; tips voor eten en drinken

De eindexamens op het middelbaar onderwijs zijn begonnen vandaag! Veel leren, stress, balen en ook opluchting.

Tijdens deze weken is naast leren en presteren ook  belangrijk om te ontspannen (bijv. wandelen, zwemmen, yoga) en goed te eten, zodat je je weer kunt opladen. Een energieboost kan ervoor zorgen dat je er weer goed tegen aan kunt en een ontspannen lijf kan meer opvangen.

Bij goed eten kun je denken aan in ieder geval regelmatig eten (ontbijt, lunch en diner) en ook de nodige tussendoortjes kunnen je de dag door helpen. Zoals fruit, drinkyoghurt, een hartig belegd  broodje, paar handjes notenmix. Voldoende drinken is ook belangrijk, zodat je geen hoofdpijn krijgt. Water, thee, koffie, vruchten- en groentesappen, (karne)melk en bouillon zijn een paar goede voorbeelden. Probeer niet te veel snelle suikers (snoep) te eten, want deze geven maar kort een energiepiek en al snel een evengrote energiedip.

TZ

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>