Diëtist ook in 2016 in basisverzekering

idee bij dieten

 

 

 

 

 

Voeding speelt een belangrijke rol bij je gezondheid en weerstand. Een diëtist analyseert je voedings- en bewegingsgewoonten en kan aan de hand daarvan gericht advies geven en je begeleiden zodat je gezondere keuzes gaat maken en beter in je vel gaat zitten (letterlijk en figuurlijk).

Een diëtist kan je bijvoorbeeld adviseren over voeding tijdens diabetes, bij ondergewicht of overgewicht, hoog cholesterol of bloeddruk, eetstoornissen, voedselallergieën, bij maag- en darmklachten of tijdens de zwangerschap. De diëtist zorgt daarbij voor een goede afstemming van verschillende factoren, zoals je leefomstandigheden, voedingsvoorkeur, leeftijd en gewicht.

Om precies te zijn krijg je een vergoeding voor drie behandeluren per kalenderjaar. Die 3 uur is inclusief uitwerktijd, rapportages aan artsen e.d. Dit gaat wel van het eigen risico af. Voor veel mensen is 3 uur per jaar te weinig. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden bovenop de 3 uur nog meer.  Kijk welke verzekering het beste bij jou past. Er zijn ook mensen die via de `ketenzorg`worden verwezen, vaak via de praktijkondersteuner. In Amstelveen is dat b.v. Amstellandzorg en in Amsterdam is dat de ROHA of CHAGZ. Dit is voor mensen die bijv. diabetes hebben of hoge bloeddruk en/of cholesterol en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ketenzorg gaat niet van het eigen risico af.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Diëtist ook in 2016 in basisverzekering

  1. Anja

    3 behandeluren is echt wel te weinig vind ik. Zeker voor mensen die pas gediagnosticeerd zijn met diabetes. Behalve het aanschaffen van diabetes hulpmiddelen, is het ook belangrijk om heel je eetpatroon te bekijken/wijzigen. Dat lukt niet in 3 behandeluurtjes! Gr Anja

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>