De studentenprijs voor innovatieve voeding van het Voedingscentrum werd dit jaar gewonnen door studenten Voeding en Diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Volgens de jury is hun spread voor op brood of vervanging met meelwormenpoeder een duurzaam alternatief voor vleesbeleg.
Het idee van de studenten `BUG’A’SPREAD` is een duurzaam geproduceerd smeersel van pompoen, citroensap, basilicum, Oosterse specerijen en zo’n 13% meelwormen. Vooralsnog is het nog niet verkrijgbaar, maar er zou al een website zijn geclaimd.
De andere deelnemers hadden ook originele voedingsmiddelen bedacht zoals bijvoorbeeld Meat Green, een burger van 50% vlees en 50% groente voor mensen die minder vlees willen eten, en de Dutchie Dosa, een gevuld Indiaas platbrood vol vezels, groente, wat als lunch gebruikt zou kunnen worden in bijvoorbeeld de sportkantine.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat meelwormen mij niet erg aanspreken, maar dat is meer het idee. Misschien als ik het zou proeven en niet zou weten dat ik het best lekker zou vinden. Wat vind jij?
MB