Minder risico op diabetes door …… te eten

Engelse onderzoekers hebben ontdekt dat als je grote hoeveelheden flavonoïden binnenkrijgt, je minder risico op diabetes type 2 loopt. Deze stoffen zitten onder meer in donkere chocolade, thee en bessen.

 

De onderzoekers lieten bijna 2000 mensen een vragenlijst invullen en bloed afstaan. Ze ontdekten dat mensen die veel anthocyanen en flavonen binnenkregen, gezondheidsvoordeel hadden. Die stoffen komen van nature voor in bessen, kruiden, rode druiven en wijn. De resultaten staan in het vakblad The Journal of Nutrition.

Dit geeft overigens geen vrijbrief om kilo’s (pure) chocola of liters wijn te gaan innemen. Want het is nog onduidelijk hoeveel we van deze stofjes moeten nuttigen om gezondheidswinst te hebben. In een liter rode wijn zit bijvoorbeeld maar een tiende van de hoeveelheid resveratrol die in onderzoek als dagdosis is gebruikt. De hoeveelheid calorieën echter….

Bron: Diabetesfonds

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>