Meringue als toetje, lekker licht!

Afgelopen weekend heb ik bij de buren meringue gegeten. Toen dacht ik meteen aan de blog, want dit is superlekker , maar toch heel licht en heerlijk met zomerfruit! Je kunt er nog slagroom opdoen, maar zonder is ook al een traktatie.

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • alleen het eiwit van 4-5 eieren
  • sap van 1 citroen
  • 100 g poedersuiker
  • om te beleggen:
  • aardbeien
  • frambozen
  • blauwe bessen (of ander fruit wat je lekker vindt)
  • Evt. 250 ml lightroom of slagroom, stijfgeklopt

Bereiden
Klop de eiwitten en het citroensap stijf en voeg daarbij tot slot de poedersuiker langzaam toe. Doe dit in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde bakplaat taartjes van ongeveer 8 cm doorsnee. Zet de bakplaat 150-180 minuten in de oven op 90-100 °C. Ze moeten droog zijn, maar niet bruin. Maak de taartjes na het afkoelen voorzichtig los van het bakpapier, beleg met de vruchten en garneer evt. met lightroom of slagroom. Direct serveren.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>