Maak jij een boodschappenlijstje?

boodschappenwagentjeOnlangs was er in het nieuws een tip om voedselverspilling te verminderen: namelijk door zelf een boodschappenlijstje te maken. Het kan je helpen om niet teveel in huis te halen en als je zou willen afvallen, omdat je dan gericht in huis haalt wat je echt nodig hebt en minder in de verleiding komt om andere producten te kopen.

Zelf heb ik altijd een blocnote in de keuken liggen met een pen of je zou een whiteboard kunnen gebruiken. Zodra iets (bijna) op is, dan schrijf ik (of mijn vriend) dit meteen op. Dit werkt prima. Daarnaast heb je de standaard boodschappen die je dagelijks eet bij de maaltijden en tussendoor. Handig is ook om altijd diepvriesproducten (b.v. groenten) in huis te hebben, zodat je altijd een maaltijd kunt bereiden.

Daarnaast probeer ik niet teveel vooruit te kopen: als de plannen anders lopen dan hoef je niets weg te gooien. Ook let ik op de datum. Aanbiedingen kunnen aantrekkelijk zijn als je zeker weet dat je het die dag gaat opeten. Scheelt weer voor de portemonnee en je draagt bij aan het milieu :)

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>