Alvast tips voor na je vakantie!

De zomervakantie zit er er voor sommigen al op en veel mensen komen weer in hun dagelijkse ritme. Dit is een mooi moment om nieuwe, gezonde routines in te bouwen. Zo maak je een goede start en kun je er weer tegenaan!

Om vakantiekilo’s te voorkomen, moet je goed opletten wat je op dat moment eet en drinkt en voldoende bewegen. Maar aan je vakantie kun je juist ook gezonde gewoontes overhouden. Vier tips:

1. Water als dorstlesser
In een warm land drink je al snel meer water dan thuis. Blijf ook als je terug bent van vakantie vaker water drinken. We raden het aan, omdat water geen calorieën bevat, in tegenstelling tot frisdranken en (vruchten)sappen.

2. Regelmatig vis
In het buitenland hebben ze andere soorten gerechten. Aan de Middellandse Zee eten ze bijvoorbeeld veel vis. Neem deze goede gewoonte mee naar Nederland en eet regelmatig vis. Het is goed om twee keer per week vis te eten, omdat visvetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten.

3. Variatie met groente en fruit
Tijdens je vakantie kom je misschien wel in aanraking met groente- en fruitsoorten, die je misschien niet eerder hebt gezien of geproefd. Varieer ook thuis volop met groente en fruit. Pak juist eens een soort die je weinig eet of nooit eerder nam. Door gevarieerd te eten krijg je alle benodigde vitamines en mineralen binnen.

4. In de vakantie heb je misschien meer bewogen dan normaal; lekker gewandeld langs de boulevard, gefietst, lekker gezwommen of misschien wel heerlijk gedanst! Blijf dit ook in Nederland doen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>