Recept: Koninginnedag Muffins

Voor een goede verkoopdag is het van belang om natuurlijk heerlijke muffins te bakken.
Daarom een recept van echte Oranje Muffins!Ingrediënten: voor 12 muffins

•        7 grote mandarijnen
•        300 g zelfrijzend bakmeel
•        100 g krokante muesli
•        100 g witte basterdsuiker of een theelepel zoetstof
•        4-5 el sinaasappelmarmelade
•        2 eieren
•        100 g boter, gesmolten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers 6 mandarijnen uit en meet 200 ml sap af (vul eventueel aan met water). Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de mandarijn. Ontdoe de partjes van witte vliesjes (er zijn 12 stukjes mandarijn nodig). Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker (of zoetstof) door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel (roer niet te lang, het hoeft niet glad te zijn). Schenk de holtes van de muffinvorm 2/3 vol met beslag. Leg een stukje mandarijn op elke muffin. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>