De Pokémon Go app krijgt mensen wel in beweging!

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn, dat de nieuwe app Pokémon Go een groot succes is. Dit is de eerste app die mensen echt in beweging krijgt! Mensen gaan heel Nederland door om de verschillende Pokémon figuren te vangen. Hierdoor zijn mensen die normaal alleen maar achter hun beeldscherm zitten ineens 10km gaan wandelen om hun Pokémon figuur te zoeken!
Uit vele onderzoeken blijkt nog steeds dat er veel te weinig wordt bewogen, sterker nog we zitten veel meer! En dat is niet goed voor je gewicht. Wanneer je wilt afvallen is het juist super belangrijk om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Kinderen bewegen tegenwoordig ook veel minder en zitten veel meer voor een beeldscherm en spelen veel minder buiten. Arie Boomsma is mede initiatiefnemer voor het project “speelkwartier” waarbij ouders samen met hun kinderen mee kunnen doen aan allerlei trainingen.
Door het stijgend aantal kinderen en volwassenen met overgewicht, komen er steeds meer mensen met diabetes bij. Daarom is het van groot belang dat we ons allemaal bewuster worden van het belang van beweging en het belang van een gezond eetpatroon. Wie meer informatie over gezonde voeding wilt of op zoek is naar persoonlijke begeleiding door een diëtist, kan kijken op www.dietistennet.nl 

RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>