Speciaal paasei

paaseieren

Met de Pasen eten veel mensen een aantal eieren bij een feestelijke paasbruch of lunch toch?  Maar er is nu ook een heel speciaal ei op de markt, ontwikkeld door het bedrijf Newtricious uit Oirlo (Nederland). Door het eten van dit speciale ei kun je voorkomen dat je blind wordt. Het bedrijf heeft in samenwerking met diverse universiteiten een speciaal ei ontwikkeld om maculadegeneratie, de meest voorkomende oogziekte onder ouderen, te doen stoppen.Het gaat om ouderdomsblindheid (maculadegeneratie) waar wereldwijd 100 miljoen mensen en in Nederland zo’n 125.000 mensen aan lijden. Een van de oorzaken van de oogziekte is een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder luteïne. Voor meer informatie over voeding bij maculadegeneratie kunt u hier klikken.
Als u ongeveer twee van deze speciale eieren per dag zou eten is al voldoende om aan de aanbevolen hoeveelheid luteïne binnen te krijgen. Het ei is verwerkt in een poeder waardoor het via een drankje in te nemen is. De kippen krijgen speciaal voer, waardoor de eieren de speciale samenstelling krijgen. Het is geen medicijn, dus het kan maculadegeneratie niet genezen, maar wel helpen voorkomen dat het erger wordt. Het eierpoeder is online te bestellen bij het bedrijf Macuview of Newtricious.

MB/RS

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>