Waarom liever niet sporten bij hoge bloedsuikers?

 

 

 

 

 

Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met diabetes. Maar als je als diabeet insuline spuit, is het wel verstandig om op te letten als je gaat sporten en je bloedsuiker te hoog is. Bij een hoge waarde (hoger dan 15 – 20 mmol/l) kan het zijn dat je lichaam een tekort aan insuline heeft. Als je dan gaat sporten heb je te weinig insuline om de glucose of koolhydraten naar de spiercellen te brengen. Je bloedsuikerwaarden kunnen dan nog verder oplopen en dan gaat je lichaam vetten verbranden om toch energie te krijgen. dan kan het gebeuren dat je lichaam gaat verzuren (ketoacidose) en kun je zelfs in een coma raken. Maar het is wel belangrijk om na te gaan waarom de suiker aan de hoge kant is. Het kan natuurlijk ook dat iemand juist extra koolhydraten heeft genomen om wat reserves te hebben tijdens het sporten en daarom juist geen insuline heeft toegediend. Dan is het duidelijk waarom de bloedsuiker hoog is en is het niet gevaarlijk.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>