Paprika als snack voor kinderen

PaprikaHet Groentenfruit Bureau lanceert een Europese campagne ter promotie van de paprika. Het Groentenfruit Bureau stelt dat paprika een makkelijke groente is om mee te geven naar school door de opvallende kleuren en de zoete smaak. De paprika is net als de snoeptomaatjes en komkommer een gezonde `snack` waarvan veel kan worden gesnoept en weinig calorieën bevat. Daarnaast  bevatten paprika’s twee keer meer vitamine C dan sinaasappels en zitten vol met bètacaroteen (pro-vitamine A) en vezels.

MB

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paprika als snack voor kinderen

  1. Hendrik Schorfhaar

    Leuk idee paprika als snack, maar wat doen we met al die mensen (volgens de ene groep wetenschappers 40% en volgens anderen 60% van de mensen in Europa), die intolerant of allergisch op paprika reageren, omdat ze de enzymen die noodzakelijk zijn om paprika te verteren niet of niet voldoende produceren? Dat zal bij kinderen ook niet anders zijn denk ik, hoewel dat niet is onderzocht. Deze mensen hebben meestal ook problemen met komkommers. Welke problemen?, nou vraag er maar naar bij de mensen je zult er verschillende horen.

      /   Reply  / 
    1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

      Bedankt voor uw mail. Helaas is er, zoals u al aangeeft, geen onderzoek bij kinderen naar gedaan. Paprika is inderdaad een goente die bij sommige mensen maag en/of darmklachten kan geven. Daarom is het goed om kinderen in goed in de gaten te houden als ze aangeven dergelijke klachten te hebben. Maar vooralsnog kan het een leuke en goede manier zijn om kinderen meer groente te laten eten en gezonder te laten snacken.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>