Wisselwerking calciumtabletten en medicijnen

Pillen

Diverse medicijnen uit het zelfzorg-schap van de drogist of apotheek kunnen de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld calciumtabletten. Deze worden gebruikt bij osteoporose (botontkalking) en het risico daar op. De calciumtabletten hebben een wisselwerking met bepaalde antibiotica (tetracyclines, chinonen), levothyroxine, ketonazol, ijzer en andere middelen tegen botontkalking (bifosfonaten). Calciumtabletten verminderen de werking van de medicijnen, dus als je een antibioticum gebruikt kan het zijn dat de infectie niet goed geneest. Lees dus altijd goed de bijsluiter of vraag advies aan je huisarts of apotheek.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wisselwerking calciumtabletten en medicijnen

  1. Hendrik Schorfhaar

    Calciumtabletten zijn op zichzelf al onzinnig, er bestaan nagenoeg geen mensen die gebrek hebben aan calcium (alleen als er helemaal geen groentes gegeten worden kan dat voorkomen). Het probleem is over het algemeen dat er veel te veel vrije calcium in het bloed circuleert en niet opgenomen kan worden bv. in de botstructuur, door gebrek aan magnesium, vit. D3 en vit. K2. Gebruik tegen osteoporose vooral GEEN melkproducten, dat maakt het alleen maar erger door gebrek aan magnesium. (Bij Osteoporose helpt 400 mg magnesium per dag, aangevuld met 300 mg kalium voor een betere opname, goedkoop verkrijgbaar drogisterij product).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>