Jodium en biologisch brood

brood

Brood is een belangrijke leverancier van jodium. Dit is nodig voor een goede werking van je schildklier. De schildklier regelt o.a. het verbrandingsproces in je lichaam. Het brood in de supermarkt en bij de gewone bakker bevat bakkerszout waar jodium aan is toegevoegd. De biologische bakker gebruikt vaak zeezout, deze bevat geen jodium.

 

Afhankelijk van de rest van je voedingspatroon, kun je een jodiumtekort ontwikkelen. Er zijn bakkers die wel gejodeerd zout gebruiken. Jodium zit ook in zuivelproducten, eieren, kabeljauw, koolvis en schelvis. Het zit ook in zeewier, maar dit wordt minder goed opgenomen door het lichaam. Op een paar uitzonderingen na bevatten crackers en beschuit ook geen jodium, dus als je brood helemaal weglaat dan is het goed om op voldoende jodium te letten. Je kunt op het etiket kijken en letten op de termen: broodzout, bakkerszout, gejodeerd zout of natuurlijk gewoon jodium.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>