Hoe krijg je je partner gezonder?

man overgewicht

Maak je je zorgen om de gezondheid van je partner?  Wil je dat je partner zich gezonder gaat gedragen? Probeer dit dan niet te doen door (negatieve) opmerkingen te maken, maar door zelf het goede voorbeeld te geven.

 

 

Want uit onderzoek van de Universiteit van Londen blijkt dat  je eigen gedrag grote invloed heeft op het gedrag van je partner. Uit onderzoek blijkt dat 48% van de mannen er in slaagt om te stoppen met roken, als hun vrouw dat ook doet. Als de vrouw blijft roken dan lukt dat maar bij 8%. Als de vrouw toch al niet rookte is het 23%. Voor afvallen en bewegen zouden vergelijkbare cijfers gelden.

Ik denk dat het ook heel goed werkt om goed gedrag te belonen. Als jij degene bent die de boodschappen doet, kun je natuurlijk ook invloed uitoefenen op wat er in huis wordt gehaald. Wat er niet is, kan ook niet genuttigd worden. Daarom haal ik zelf bijvoorbeeld minder `gezonde`dingen alleen in het weekend of bij speciale gelegenheden. Ook kun je de tafel aantrekkelijk dekken in plaats van voor de t.v te eten. Tevens kun je bij feestjes of in het weekend, naast de minder gezonde hapjes ook gezonde hapjes neerzetten. Zoals snoeptomaatjes (evt. gevuld met cottage cheese, of met mozzarella en basilicum), stukjes komkommer, paprika of wortel evt. met een mager dipsausje. Of gewoon een schaaltje met studentenhaver of ongezouten noten of wat toastjes of meergranen stokbrood met tapenade, hoemoes, filet americain of gerookte zalm. Veel mannen in mijn spreekuur vinden het ook `teveel gedoe`om hun fruit klaar te maken. Maar goed, als je echt van hem of haar houdt…….

Bron: Gezondgids

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>