Hoe kun je je hersenen jong houden?

Regelmatige lichaamsbeweging bevordert het denkend vermogen, leervermogen en het geheugen. Daarnaast beschermt het tegen depressie, vooral bij oudere mensen. Omega 3 vetzuren zorgen voor een betere communicatie tussen de hesencellen. Omega 3 vetten zitten met name in vette vis zoals zalm, makreel, haring  en sardines. Maar ook in noten, vooral walnoten.

hersenen

 

 

 

 

 

Constant en veel stress zijn een van de grootste vijanden van de hersenen, omdat de stresshormonen adrenaline en cortisol doorwerken in het hele brein en daarbij hersencellen beschadigen. Meditatie lijkt een effectieve manier om dit schadelijke effect tegen te gaan.

Bron: Medisch dossier, over uw gezondheid

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe kun je je hersenen jong houden?

  1. Profitall Natural Lifestyle

    Er zijn veel redenen waarom een voedingssupplement een goede aanvulling zou kunnen zijn. Het lukt veel mensen niet om bijvoorbeeld elke dag voldoende fruit en groente te eten of twee keer per week vette vis. Tevens heeft het lichaam in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld bij zwangerschap, sport, ouder worden of chronische ziektes, behoefte aan extra voedingsstoffen. Ook kan gebruik van medicijnen het gehalte van bepaalde vitaminen en mineralen doen dalen. Steeds meer mensen gebruiken natuurlijke gezondheidsproducten, bijvoorbeeld ter ondersteuning van sterke botten en gewrichten, bloeddruk of voor een gezond cholesterolgehalte. Profitall is gespecialiseerd in het adviseren van natuurlijke zelfzorgproducten. Ons kosteloos advies wordt afgestemd op uw situatie, persoonlijke behoeften en uw gezondheid.
    http://www.profitall.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>