Melk doet menstruatieklachten verminderen

Vrouwen die last hebben van PMS (premenstrueel syndroom) kunnen dit verhelpen door dagelijks een glas melk te drinken.

Eén tot twee glazen, wat neerkomt op 1200 mg calcium, zorgt ervoor dat de lastige symptomen voor de menstruatie verminderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is recent gebleken dat dan de ongemakken met minstens de helft dalen.

Zonder klachten

De universiteit van Harvard onderzocht ruim 1.000 vrouwen die aan PMS lijden en 2.000 vrouwen zonder menstruatieklachten. Deze vrouwen waren allemaal tussen de 27 en 44 jaar. De researchers kwamen tot de conclusie dat calcium en vitamine D een positief effect hebben op het algemeen welbevinden.

De voeding van de vrouwen zonder klachten bevatten veel meer calcium en vitamine D dan de voeding van de vrouwen met PMS-kwaaltjes.

Extra dosis

Normaal hebben we dagelijks gemiddeld 800 milligram calcium nodig. Echter tijdens de PMS-periode kunnen we een extra dosis gebruiken.

Bron:http://www.telegraaf.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Melk doet menstruatieklachten verminderen

  1. zirus

    Nog beter is het om kefir te drinken, dat voorkomt dat er lactose intolerantie onstaat en het foluimzuur zorgt voor stevige botten en spieraanhechtingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>