Oliën

Door de grote verscheidenheid in het aanbod aan oliën, kunt u elke
dag een olie kiezen die past bij het gerecht dat u maakt. Olie is een
veelzijdig product en nog gezond ook.Olie passen uitstekend in een gezonde voeding. Ze zijn van nature rijk aan onverzadigde vetzuren.

Olijfolie bevat ongeveer 85% onverzadigde vetzuren, zonnebloemolie
90% en pindaolie 82%. Deze onverzadigde veturen helpen het
cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Daarnaast bevatten oliën
veel essentiele vetzuren en vitamine E.

Voor de bereiding van de warme maaltijd wordt 15 gram vloeibaar
bereidingsvet geadviseerd. De gezonde keuze is een vloeibaar bak- en
braadproduct of olie. In olie zit geen vitamine A en D. Daarom is het
advies om maximaal 1/3 van het bereidingsvet te gebruiken in de vorm
van olie.

www.voorlichtingmvo.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>