Kerstrecept met vis deel 2

Het koken met kruiden

Druk aan het bedenken wat er op het kerstmenu komt te staan?

Hier een lekker en gezond visrecept:

Groene kruiden met kabeljauwfilet en tomaatjes

Bereidingstijd: 15min (+ 45min in de oven)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300g diepvries visfilet (b.v. kabeljauw)
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bakje kleine trostomaatjes
  • 400g roseval aardappeltjes
  • 1 rode ui
  • 3 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aardappeltjes in de lengte door vieren en doe ze in een ovenschaal. Doe hier in partjes gesneden rode ui en twee uitgeperste teentjes knoflook bij. Ris de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes en meng die met een flinke scheut olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet het gerecht in de oven en laat het in 45 minuten gaar bakken.

Besprenkel een bakplaat met een beetje olijfolie en leg daarop de bevroren vis. Hak ondertussen de overgebleven kruiden fijn en doe ze in een kommetje. Voeg daarbij twee uitgeperste teentjes knoflook en twee eetlepels olijfolie.

Verdeel de groene kruiden over de vis. Leg de trostomaatjes (de tomaatjes aan de takjes laten) bij de vis. Bak het geheel in 15minuten gaar.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>