Voedingstips voor Pasen!

Ko mend weekend is het alweer Pasen! Vind jij het ook zo verleidelijk om van al het lekkers te eten?
Met deze tips lukt het om de paasdagen gezond en geen kilootje(s) zwaarder door te komen.
Tip 1 : Bereid het paasontbijt goed voor en koop gezonde producten in. Een gezond paasontbijt kan bestaan uit: bruine afbakpistoletjes, gekookte eieren, rosbief, 30+ kaas, ham, filet americain en kipfilet als beleg op de broodjes. Neem er thee zonder suiker en vers fruit bij. Tegenwoordig is er ook paasbrood/voorjaarsbrood zonder spijs o.a. bij Albert Heijn, dat scheelt ook een hoop.
Tip 2 : Als je Pasen met de gehele familie viert, zorg dat je ook de gezondere tussendoortjes kiest in plaats van bijvoorbeeld chocolade. Kies o.a. voor een klein koekje, plakjes komkommer, Japanse mix, zoute stokjes,snoeptomaatjes en olijven. Of evt. stokbrood met dun tapenade.
Tip 3 : Verstop naast een beperkte hoeveelheid chocolade-eitjes ook andere kleine aardigheidjes of verstop nep-eitjes. Degene die de meeste nep-eitjes vindt, wordt dan beloond met een klein cadeautje.
Tip 4 : Zet geen schaaltje met chocolade-eitjes op tafel, hierdoor wordt de verleiding wel erg groot en eet je snel meer dan verstandig is.

Tip 5: Om deze feestdagen toch actief te zijn kun je een wandeling uitstippelen en op verschillende plekken onderweg (nep)eitjes verstoppen. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een fietstocht of wandeling. Doe dit bijvoorbeeld in de duinen, zodat iedereen even lekker uit kan waaien.We gaan er dan even van uit dat het dan eindelijk boven nul blijft en de wind niet te hard zal zijn…..

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>