Zuivelproducten tegen diabetes?

Onderzoekers hebben ontdekt dat een natuurlijke substantie in zuivelproducten tegen diabetes beschermt. In zuivelproducten zoals melk, kaas, boter en yoghurt zitten zuren die de kans op het ontstaan van diabetes verkleinen. Deze zuren worden en kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Mensen die veel zuivelproducten nuttigen, kunnen de kans op diabetes type 2 tot wel zestig procent verkleinen.

Een grote groep proefpersonen werd twintig jaar gevold. Deelnemers van dit onderzoek die grote hoeveelheden van het zuur in het lichaam hadden, hadden gezondere cholesterolwaarden en een beter insulineniveau.

Toch wil dat niet zeggen dat mensen met een verhoogde kans op diabetes nu ongeremd zuivelproducten mogen eten. “Mensen zouden dit onderzoek niet moeten aangrijpen om de aanbevolen hoeveelheid zuivel te overschrijden om zo te voorkomen dat ze diabetes type 2 krijgen,” merkt expert Deepa Khatri op. Veel zuivelproducten bevatten veel vet en dragen zo weer bij aan een sterke gewichtstoename. “Het is aan te raden om zuivelproducten met weinig vet te kiezen.”

Dus gebruik magere zuivelproducten en overschijd de aanbevolen hoeveelheid niet.

Bron: Scientias.nl

(JA)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>