Electrische fiets

Afgelopen jaar is de verkoop van elektrische fietsen bijna verdubbeld,
blijkt uit cijfers van Bovag. Volgens TNO kan de toename van elektrisch
fietsgebruik gunstige effecten hebben op mobiliteit, gezondheid en CO2

Toename verkoop electrische fiets!

Volgens onderzoek van Bovag, in samenwerking met GfK
Panel Services, groeit de markt van elektrische fietsen sterk. In het eerste
kwartaal van 2008 werden er 25.000 verkocht, tegen 14.000 in dezelfde periode
vorig jaar.

Nederlandse Norm gezond bewegen

Door deze toename verwacht TNO dat Nederlanders
vaker en langer zullen fietsen. Bovendien zullen veel mensen die nu niet
fietsen, zoals forenzen, ouderen en chronisch zieken, dat wel gaan doen.

Meer Nederlanders zullen dan voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen
(NNGB). Daardoor zal misschien ook overgewicht teruggedrongen kunnen worden.

De files zullen hierdoor niet afnemen, denkt TNO,
maar de bereikbaarheid van de steden zal wel beter worden. Positief
is ook dat een vermindering van de CO2-uitstoot te verwachten is.

Bron: www.nu.nl

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Electrische fiets

  1. jeroen

    Is iedereen blind voor de werkelijkheid? Meer bewegen door een elektrische fiets? Wat is de grap van zon’n fiets met een motortje, toch dat je zelf niet hoeft te peddelen? Hoezo meer bewegen en voldoen aan de norm NNGB?
    De westerse beschavingen dreigen massaal ten onder te gaan aan de overdaad en luxe die ze zich hebben toegeëigend. Iedereen eet alleen nog maar en beweegt amper meer omdat de auto voor de deur staat en als we er eens lekker opuit gaan, dan doen we dat het liefst met de auto, waar de elektrische fiets achterop gebonden is. Kunnen we lekker door het bos “fietsen” zonder te bewegen en ondertussen nog ergens even een bakkie drinken met een lekker groot stuk taart erbij.

    Wordt toch eindelijk eens wakker, mensen! Ga niet naar de sportschool, maar fiets of loop eens naar werk en/of winkels. Wellicht is een normaal eetpatroon ook een aanrader, luister naar je lijf en beweeg.

      /   Reply  / 
  2. Aafke

    Beste Jeroen,

    Volgens mij verwar jij de electrische fiets met een spartamed. Bij een electrische fiets moet je wel degelijk trappen, het gaat door de electrische aandrijving iets gemakkelijker. Een spartamed heeft een (benzine)motortje en kun je je benen stil houden. Voor mensen zoals ik, die gewrichtsproblemen hebben is een electrische fiets een uitkomst een je blijft in beweging. Ik heb onlangs een electrische fiets uitgeprobeerd en overweeg, op termijn, er eentje aan te schaffen. O ja, ik sport ondanks mijn beperkingen ook nog 2x per week.

      /   Reply  / 
  3. corine

    Hoi Jeroen,

    Ik heb dus die elektrische fiets. En ik kan je uit ervaring vertellen dat er helemaal niets gebeurt als ik niet trap.

    Hij is wel helemaal geweldig. Ik heb behoorlijk last van astma en gewoon fietsen met tegenwind of een flinke brug…… dat lukte me dus niet meer. Nou hebben wij in Nederland een hoop water en dus ook bruggen. Bovendien waait het ook nog wel eens. Je kunt je dus voorstellen dat ik bijna nooit meer op de fiets zat.

    Sinds ik deze fiets heb (nu bijna een jaar) wordt de auto nauwelijks meer gebruikt. Je kunt op drie verschillende niveaus ondersteuning aanzetten. Het lijkt dan net of iemand je een duwtje geeft als het even alleen niet lukt. Zalig! Als ik met tegenwind de brug op fiets (en ja dat lukt me nu dus wel) zie ik een hoop jaloerse blikken.

    Meer bewegen? Ja voor mij elke dag opnieuw!

    Groetjes,
    Corine

      /   Reply  / 
  4. Nancy

    Hallo

    Wat wordt er toch direct weer snel geoordeeld.
    Ik kamp helaas al meer dan 20 jaar met een hevige inspanningsallergie, waardoor ik bij de minste inspanning, waaronder bijvoorbeeld flink lachen ook al valt, uiterst vervelende allergische aanvallen krijg. Ik probeer al jaren van alles uit, om door het minimale bewegen, mijn conditie toch goed te houden. Vandaag voor het eerst een elec. fiets geprobeerd. SUBLIEM!!!!! Wat een uitvinding, mensen zoals ik kunnen nu weer naar buiten en dingen ondernemen.

    Dus oordeel niet te snel over dingen, kijk en lees eens verder dan je eigen lichaam en gezondheid!!

      /   Reply  / 
  5. Fiets

    Ik vond op yreb.nl ook elektrische fietsen, ze rijden heerlijk moet ik zeggen. maar je word er wel een klein beetje lui van ;)

      /   Reply  / 
  6. elektrische fiets

    Ikzelf zou nooit van die 800€ elektrische fietsen (meer) kopen (zoals hierboven aangegeven). Ik heb er een nachtmerrie van gekregen. Die fietsen wegen tot wel 30kg en hebben daarbij zeer laag kwalitatieve onderdelen. Mijn remafstand was dus ongelooflijk groot, en remblokjes sleten als de zon, waardoor je binnen de korste tijd niet meer kon remmen. Kijk goed uit en ga voor kwaliteit…

      /   Reply  / 
  7. Bert

    Leuk om dergelijke artikelen terug te lezen, want de verkoop van elektrische fiets is sterk gegroeid. Volgens mij las ik laatst iets van 150.000 verkochte elektrische fietsen voor het jaar 2010. Daarbij is het bedrag dat uitgegeven wordt ook nog eens groeiende, een mooie markt voor de fietsenmakers.

      /   Reply  / 
  8. Elektrische fietsen

    Het is ongelofelijk die sterke groei, en ook de ontwikkelingen die de elektrische fiets zelf doormaakt zijn gigantisch het gewicht daalt, de accu’s worden beter, de actieradius neemt toe, er zijn veel meer modellen te koop dan vroeger. Nu moeten de prijzen nog zakken zodat het betaalbaar wordt voor een nog grotere groep. De gemiddelde elektrische fiets kost ongeveer 1600 euro en dat is best veel geld voor de gemiddelde Nederlander.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>