Glutenvrije oliebollen

Morgen gaan weer veel mensen traditioneel aan de oliebollen en appelbeignets. Zelf bakken of kopen. Maar als je niet tegen gluten kunt, moet je ze zelf bakken om toch heerlijk mee te kunnen genieten. Hier volgt het recept:

 

 

 

Ingrediënten:

10 gram verse gist of een ½ zakje gedroogde gist
2¼ dl lauw warm water
1 theelepel suiker
250 gram witte bloem (bijvoorbeeld, Schär)
½ theelepel zout
zonnebloemolie
poedersuiker naar smaak
handje gewelde rozijnen, krenten, sucade, appel (naar smaak)

Bereiding:

Meng de gist met 3 eetlepels lauw warm water en voeg de suiker toe of verwerk gistkorrels volgens de verpakking. Meng de gezeefde bloem met het zout. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk de gist in het kuiltje. Roer de bloem voorzichtig door de gist. Voeg de rest van het warme water beetje bij beetje toe. Meng de ingrediënten tot een glad deeg is ontstaan.

Laat het beslag, afgedekt op een warme plaats, 1 uur rijzen. Verhit de olie tot 175ºC. Vorm met twee lepels een bolletje van het beslag en laat het beslag in de olie glijden. Frituur de oliebollen 5 à 8 minuten, keer ze halverwege om. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze naar smaak met poedersuiker.

Tip:

Voeg rozijnen, krenten, sukade en/of stukjes appel toe aan het deeg
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en kaneel

Eet smakelijk!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>