Boerenkoolchips

Jpeg

Een van de nieuwe “superfood” is boerenkoolchips. Nu zijn wij niet altijd even gecharmeerd van alle superfoods omdat het vaak tijdelijke hypes zijn die dan ineens hip en super gezond blijken te zijn. En door de vraag en aanbod wordt het dan gelijk veel duurder. Kijk ook naar quinoa, wat ineens veel duurder is geworden. Wanneer u boerenkoolchips kant en klaar koopt, is het ook behoorlijk prijzig, terwijl u het echt heel makkelijk zelf kunt maken. Wanneer je een keer iets anders wilt proberen, is dit zeker de moeite waard. Boerenkoolchips kun je leuk bij de borrel op tafel erbij zetten of voor je zelf als tussendoortje bij de vier uur dip.  En natuurlijk kunt u in plaats van van chips ook boerenkoolchips aan uw kinderen geven. Misschien moeten ze even wennen aan de smaak, maar ook dan geldt de gouden regel van “Tien keer proeven voordat je kunt zeggen dat je het niet lust!” Naast vitamine C, zitten er in de boerenkoolchips ook vitamines B1, B2, B6, B11 en de mineralen kalium, fosfor, luteïne en zeaxanthine. De laatste twee zijn ook heel goed voor uw ogen, waar we het eerder al over hebben gehad in ons bericht over voeding voor je ogen

 

Ingrediënten:

300 gram verse gesneden boerenkool
een beetje olijfolie
zout
peper

 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  • Bekleed uw bakplaat met vetvrij bakpapier.
  • Verdeel de vers gesneden boerenkool op het bakblik en besprenkel er een beetje olijfolie over.
  • Strooi er als laatste naar smaak een beetje zout en peper op.
  • Bak de boerenkool op 180 graden Celsius totdat de boerenkool knapperig is.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>