Let op met inademen van bloem

Sta jij graag in de keuken? Gebruik je daarbij regelmatig bloem? Het is dan goed om te weten dat het veelvuldig inademen van bloem in sommige gevallen astma kan veroorzaken.Vooral mensen die een allergie hebben, hebben meer risico.

 

Kneading Pizza Dough

 

Als je af en toe met bloem werkt, is het risico om klachten te ontwikkelen veel kleiner en hoef je je geen zorgen te maken. Maar vooral als je al last hebt van je longen of astma is het raadzaam om niet teveel met het bloem te gooien (zoals dit wel vaak op de bakkersopleiding wordt aangeleerd). Het is beter om een zeef te gebruiken, of nog beter misschien, zoals een van de reacties op het artikel aangaf: Doe een stofkapje op, net als bij schuren of boren.

Bron: https://www.longfonds.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>