Bodyworlds zet mensen aan het denken over hun gezondheid

Maar liefst 68% van de bezoekers van de expositie BODY WORLDS & The Story of the Heart besluit gezonder te gaan leven na het zien van de expositie. En 47% verklaart zijn lichaam meer te waarderen.

Daarnaast geeft 9% van de bezoekers aan gestopt of geminderd te zijn met roken en drinken van alcohol, zo blijkt uit onderzoek. Een derde volgt een gezonder dieet en 25% is meer gaan sporten.

 

Expositie heeft baat

Uit een vervolgenquête die zes maanden na het einde van de tentoonstelling in Wenen werd uitgevoerd, bleek dat een groot aantal bezoekers zijn gedragspatroon daadwerkelijk had veranderd.

Stop met roken-dag

De expositie BODY WORLDS & The Story of the Heart, die nog tot en met 22 april plaatsvindt in EXPO Zuidas Amsterdam, organiseert samen met STIVORO een ‘Stop met roken-dag’ op woensdag 28 maart. Het STIVORO Behandelcentrum is toonaangevend in Nederland in het aanbieden van zorg en diensten op het gebied van stoppen met roken.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>