Olijven voor een goede gezondheid

Al lang is bekend dat olijven gezond zijn, want ze bevatten veel antioxidanten. Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat ook de bladeren van de olijfboom gezond zijn. Volgens wetenschappers kunnen de bladeren, verwerkt in een pil, helpen tegen hart- en vaatziekten.

Uit het onderzoek blijkt dat de pil net zo effectief is als sommige medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Ook helpt het de niveaus van schadelijke bloedcellen te verlagen. Het risico op een hartaanval en beroerte kan verhoogd worden door hoge waarden van deze bloedcellen.

De deelnemers moesten acht weken lang een olijfpil nemen. Na acht weken was een duidelijke daling van de bloeddruk en schadelijke bloedcellen te zien. De pil kan hulpvol zijn voor mensen die medicatie nodig hebben tegen een hoge bloeddruk, maar niet tegen de bijwerkingen kunnen, maar er is nog meer onderzoek nodig.

Bron: Telegraaf.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olijven voor een goede gezondheid

  1. Dirk

    Hallo lezer, er staat veel te lezen op internet over olijven en dat het zo gezond is . mijn vraag is nu hoeveel olijven eten per dag is gezond .

    Vriendelijke groet Dirk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>