‘Koffie geneest Alzheimer?’

Het dagelijkse kopje koffie zou zo maar eens een belangrijk medicijn kunnen zijn om Alzheimer te genezen.

Britse wetenschappers hebben hiervoor krachtige bewijzen gevonden. Caffeïne zou de ziekte niet alleen voorkomen, maar ook kunnen genezen. De onderzoekers hopen dat ze binnenkort de succesvolle dierenonderzoeken ook op mensen kunnen toepassen.

Dokter Gary Arendash, leider van het onderzoek, verklaarde: ”De nieuwe resulaten tonen het bewijs aan dat caffeïne een levensvatbaar geneesmiddel zou kunnen zijn voor permanente gevallen van Alzheimer. Dat is belangrijk want caffeïne wordt door veel mensen gebruikt. Het stofje dringt gemakkelijk door tot de hersenen en het beïnvloedt vrijwel direct het ziekte-proces.”

Een belangrijk aspect van de ziekte is dat abnormale proteïnen, zogenoemde amyloids, in de hersenen terechtkomen. Na experimenten vertoonden muizen vijftig procent minder van deze proteïnen. Ze ontwikkelden een beter geheugen en ze konden dingen sneller onthouden.

Mensen met de ziekte zouden een hoeveelheid van zo’n vijfhonderd milligram per dag moeten binnenkrijgen. Dat komt neer op twee koffie, veertig kopjes thee of twintig blikjes cola, schrijft Sky News.

Bron:http://www.telegraaf.nl

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Koffie geneest Alzheimer?’

  1. Florijn

    Dat zou natuurlijk supergoed zijn. ik vraag me af in hoeverre dit waar is. Als dat zo is hoef ik me met mijn Dolce Gusto koffie verslaving geen zorgen te maken.

      /   Reply  / 
  2. MetaBool

    Neem me niet kwalijk maar verreweg de meeste mensen drinken twee kopjes koffie of meer per etmaal, ook de vele Alzheimer patienten. En die zouden met te genezen zijn met wat ze al in ruim voldoende mate gebruiken? Ga toch fietsen! Of denk liever, voor de zoveelste maal, eens na in plaats van dit soort nonsens klakkeloos te kopieren…

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Dat dacht ik ook meteen, de meeste mensen drinken al minimaal 2 kopjes per dag.
      Nee, ik geloof hier helemaal niets van!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>