Je sociale leven stilleggen omdat je aan het afvallen bent?

Feestjes, etentjes, vakanties, kortom, je sociale leven stilleggen omdat je aan het afvallen bent? Natuurlijk niet!

Vol energie

Feestjes, etentjes, vakanties, kortom, je sociale leven stilleggen omdat je aan het afvallen bent? Natuurlijk niet! Met de juiste instelling dans je de hele nacht door, geniet je van gezellige diners en blijft je sociale leven op peil, terwijl je tegelijkertijd afvalt en bruist van energie!

Meng je in het nachtleven

Als uitgaan jouw uitlaatklep en manier van ontspannen is, sluit jezelf dan niet op in je huis maar ga de stad in en zoek de gezelligheid op!

Dansen tot in de kleine uurtjes. Een avondje dansen is niet alleen een geweldige work-out (onderschat het niet!), het betekent ook dat je minder tijd aan de bar doorbrengt, waar de verleiding altijd groot is om nóg een drankje achterover te slaan.

Eet een gebalanceerde maaltijd voordat je uitgaat. Een goed gevulde buik voorkomt dat je later op de avond nog gaat snacken.

Alcohol

Drink met mate. Dat je je alcoholconsumptie beperkt houdt, wil niet zeggen dat je de hele avond met lege handen hoeft te staan.

Vermijd het mixen van sterke dranken met cola of sprite, maar gebruik spa rood of light frisdranken als alternatief. Voeg een schijfje citroen toe om het wat extra smaak te geven! Neem een glaasje wijn in plaats van een zoete cocktail.

Plan vooruit. Heb je een etentje in je agenda staan, bekijk dan het menu op Internet en maak alvast een gezonde keuze. Lees ook onze artikelen over eten buiten de deur.

Een etentje bij iemand thuis

Een uitnodiging voor een diner bij iemand thuis, betekent niet automatisch dat je je flink in moet gaan houden. Het vergt alleen een beetje portie-controle!

Sla de borrelhapjes over. Beperk je tot een paar olijven, Japanse zoutjes of groentesnacks. Probeer de chips te vermijden; één handje smaakt vaak naar meer!

Eet langzaam. Geniet vooral van de smaak van het eten. Door goed te kauwen zul je sneller verzadigd zijn. Drink water tussendoor en leg af en toe je mes en vork neer voor een korte pauze.

Neem volop van de geserveerde groenten en salades. Probeer de wokgroenten of gestoomde gerechten in plaats van het brood met kruidenboter.

Drink veel water. Als de avond vordert en de gezelligheid toeneemt, worden de glazen wijn steeds voller geschonken. Door water te drinken, voorkom je uitdroging en een kater. Probeer het tempo laag te houden en af en toe af te slaan wanneer de wijn wordt bijgeschonken.

Verjaardagstaart

Tijdens de verjaardag van een vriendin wordt de chocoladetaart enthousiast ontvangen. Voel je je bezwaard om de taart af te slaan?

Probeer dan de dag ervoor wat minder te eten.

Reis in stijl

Voor veel mensen is vakantie een tijd van ontspannen, buffetmaaltijden en uit eten. Maar met een kleine voorbereiding ga jij de beste vakantie tegemoet zonder aan te komen.

Neem gezonde snacks mee. Wat dacht je van onze eigen Weight Watchers repen? Of kies voor fruit, volkorenbiscuitjes of Sultanas. Ook de meeste tankstations verkopen tegenwoordig zakjes met gezonde snacks als worteltjes of appelpartjes.

Plan vooruit als je op reis gaat. Als er in je hotel een buffet is, neem dan een lichte lunch en begin ’s avonds met soep en een salade zodat je grootste trek verdwenen is.

Eet zoals je thuis ook zou doen. Ga voor vers fruit en groenten en vermijd gebakken en gefrituurde producten. Geniet van vis als je aan zee bent en vermijd cocktails met room zoals piña colada.

Actie

Kom in actie. Maak een lange wandeling, ga zwemmen, snorkelen, kajakken of zandkastelen bouwen met de kinderen.

Steel de show

Geef je zelfvertrouwen een flinke boost door tijd te besteden aan je kleding en make up. Maak gebruik van kleuren en lijnen die de nadruk vestigen op de delen van je lichaam die je het mooist vindt.

Kies voor donkere kleding. Zwart kleedt af, en bovendien is het een elegante kleur voor een avondje uit. Vind je het iets te saai? Probeer bordeauxrood, donkerblauw, donkergroen of chocoladebruin.

Oogschaduw

Maak gebruik van accessoires. Mooie kettingen, leuke oorbellen, kleurige sjaaltjes, ze geven je outfit een extra vrouwelijk en feestelijk tintje.

Laat je van je beste kant zien. Heb je slanke benen, verstop ze dan niet in een broek, maar kies voor een hip jurkje of een mooie rok.

Vestig de aandacht op je elegante handen met een manicure en een mooie nagellak en laat je mooie ogen spreken door mascara en een beetje oogschaduw te gebruiken.

Bron:http://www.telegraaf.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>