De toekomst: anti-rimpel yoghurt

In Japan is het al vrij gewoon: drankjes met collageen tegen rimpels en snoepjes met blauwe bes voor stralende ogen zijn overal te koop. Binnen niet al te lange tijd zullen dergelijke cosmetic foods ook hier verkrijgbaar zijn. Nestlé en L’Oréal hebben de handen ineengeslagen en bouwen momenteel in Frankrijk een laboratorium voor de ontwikkeling van cosmetisch voedsel. Corinne Goenee van marketing-innovatiebureau Innovaction houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten. “Anti-rimpelyoghurt lijkt nu misschien heel bizar, maar als je deze plaatst in de juiste context, valt dat eigenlijk reuze mee.

Honden- en kattenvoer bevatten al heel lang ingrediënten voor een glanzende vacht of sterke tanden. En we hebben ook al heel lang drankjes die energie geven, zoals Red Bull,en margarine met cholesterolverlagende ingrediënten. In het buitenland heeft deze ontwikkeling echt een vlucht genomen, hier heerst toch nog wat meer de ‘doe maar gewoon’ gedachte.”
Cosmetic foods komen vanuit Japan via Zuid-Europa ons land binnen. “In Japan zijn de mensen veel meer met gezondheid en uiterlijk bezig dan bij ons. Je ziet daar bijvoorbeeld bij een saladebar geen bordjes hangen met de namen van groente en fruit, maar met Fe en Ca, de scheikundige namen van ijzer en calcium. Japanners weten precies wat je moet eten om jong, gezond en mooi te blijven. Ook in landen als Frankrijk en Italië wordt veel meer geld en aandacht besteed aan beauty. Je hebt daar al heel lang allerlei soorten water waarvan je afvalt of waar haren en nagels van profiteren. En sinds kort kun je er wortelsoep met extra bètacaroteen kopen, die belooft dat je ook in de winter een mooie zonnige kleur hebt.”
Eten we straks alleen nog maar astronautenvoedsel met toegevoegde vitamines en mineralen, en laten we fruit en groente staan?
“Nee” denkt Corinne Goenee, “de trend van cosmetic food gaat juist samen met een verhoogd bewustzijn voor gezondheid. Het is een win-winsituatie: in plaats van een vieze ijzertablet neem je water met extra ijzer. En in de Japanse zuiveldrankjes zit niet alleen collageen voor een mooie huid, je krijgt er ook calcium en eiwitten mee binnen.”

Bron:http://www.gezondheid.plein.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>