Helft van de Nederlanders kookt met bier

Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt wel eens bier bij de bereiding van gerechten. Nederlanders drinken het liefst bier bij de Hollandse en de Chinese maaltijd en dan hebben vleesgerechten de voorkeur. Dit komt uit het onderzoek Bier & Koken van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK).

 

Van de ondervraagde Nederlanders heeft meer dan de helft (54%) wel eens gekookt met bier. Een ruime meerderheid (66%) vindt zelfs dat er te weinig aandacht is voor de rol van bier in de keuken. Wanneer mensen met bier gaan koken, dan is trappistenbier (18%) de meest voor de hand liggende keuze, maar ook pils (15%) wordt als een geschikt ingrediënt gezien. Of men deze feestdagen nu zelf in de keuken staat voor een Hollands maal of uitwijkt naar Chinees, de Nederlander vindt deze maaltijden het meest geschikt om bier bij te drinken (respectievelijk 30% en 37%). De Italiaanse keuken staat met 3% op een laatste plaats.

De Nederlander drinkt het liefst bier bij een vleesgerecht (60%) en kaas (21%) heeft daarna de voorkeur. Bijna 60% van de Nederlanders schenkt aan gasten hetzelfde bier als dat normaal in huis is, ongeacht wie er langskomt. Zo’n 35% laat zijn bierkeuze wel afhangen van wie er komt. Slechts 5% zet zijn gasten een ander bier voor dan hij normaliter drinkt. Het onderzoek ‘Bier & Koken’ is uitgevoerd door Ruigrok NetPanel onder 517 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar die minstens één keer per maand bier drinken.

Als u op het aantal calorieen wilt letten of nog moet rijden kunt u beter malt bier nemen bij het eten. Als u bier gebruikt bij de bereiding dan vervliegt de alcohol, dus dan kunt u gewoon bier gebruiken.

Bron:http://www.voedingnu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>