Diabetes op het witte doek: Chocolat

Er verandert veel in het Franse dorpje Lansquenet wanneer Vivianne Rocher (Juliette Binoche) hier samen met haar dochter neerstrijkt. Vivianne opent een chocolaterie en blijkt over de gave te beschikken om voor iedere klant de juiste smaak te vinden.

Uitgerekend in een film met de titel Chocolat, speelt Armande, een dame op leeftijd met diabetes, een belangrijke bijrol. Ze gaat gebukt onder de strenge regels die haar ziekte, maar vooral de bekrompen dorpsmoraal, haar opleggen. Ze zoekt vertier in de chocolaterie.

Niet zonder schermutselingen zet de komst van Vivianne een veranderingsproces in gang. Onder de dorpsgenoten verschuiven de accenten van de dingen die verboden zijn, naar de dingen die mogen en van geslotenheid naar gastvrijheid.

Naast Juliette Binoche spelen onder meer Johnny Depp, Judi Dench, Alfred Molina en Lena Olin in deze film. De regie (2000) was in handen van Lasse Hallström.

Heeft u ook een film gezien waarin diabetes of een aan diabetes gerelateerd onderwerp een rol speelt? Mail het naar: [email protected]

Bron:http://www.bloedsuiker.nl

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>