Melamine-schandaal China geen reden tot zorg voor Nederland

In China speelt een groot melamine-schandaal. Minstens 53.000 baby’s zijn ziek geworden van de stof melamine, die in Chinese zuivelproducten gevonden is. Chinese melkproducten zijn bij wet verboden in de EU, dus in Nederland is er geen reden tot zorg om bijvoorbeeld babyvoeding. Wel worden mogelijk Chinese koekjes en snoepjes met melamine verkocht in Nederlandse toko’s en speciaalzaken.

Hoewel de eventuele hoeveelheid melamine en daarmee de gezondheidsrisico’s van de koekjes en snoepjes erg klein zijn, laat de VWA de producten uit voorzorg uit de handel nemen en ze controleren.

Voorzorg
In Nederland is er geen reden tot zorg. Chinese melkproducten zijn wettelijk verboden in de EU. Melamine zou wel kunnen voorkomen in koekjes en snoepjes uit China, die in Nederland in toko’s en speciaalzaken verkocht worden. De hoeveelheid die in de koekjes en snoepjes zou kunnen zitten is sowieso erg klein, toch laat de VWA deze producten uit voorzorg uit de handel nemen. In laboratoria worden ze vervolgens verder gecontroleerd.

Bron:http://www.voedingscenrum.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>