Nederlander eet minder vaak vlees

VleesDe invloed van dierenwelzijn en milieu is wel degelijk van invloed
op de vleesconsumptie. Zeventien procent van de Nederlanders zegt in de
laatste drie jaar minder vaak vlees te zijn gaan eten.

Drie jaar geleden kwam er gemiddeld nog op 5,1 dagen per week vlees
op tafel, nu is dat nog gemiddeld 4,7 keer. Bijna een vijfde van
consumenten let daarnaast bij de aankoop van vlees op het land van
herkomst.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Bedrijfsvergelijking Levensmiddelendetailhandel van Deloitte. Ook blijkt dat 14% van de consumenten vindt dat het assortiment
biologische producten uitgebreid mag worden, vooral wat betreft vlees,
groente en fruit.

Ongeveer een derde van de consumenten koopt wel eens bewust
biologische producten. De prijs van biologisch was voor meer
consumenten dit jaar reden niet tot aankoop over te gaan.
Prijs
Vorig jaar liet 55% van de consumenten de producten nog links liggen
uit kostenoverwegingen, dit jaar is het percentage gestegen naar 61%.
Opmerkelijk hierbij is dat het prijsverschil tussen biologische en
niet-biologische producten minder groot geschat wordt dan een jaar
geleden.
Van de ondervraagde consumenten geeft 13% aan meer biologische
producten te gaan kopen als het prijsverschil kleiner is dan 10%.

Het onderzoek Bedrijfsvergelijking 2008 Levensmiddelendetailhandel
wordt 9 september 2008 tijdens het gelijknamige seminar te Zeist
gepresenteerd.

Bron: vleesbureau

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>