Voedingstips bij wagenziekte

Wagenziekte is een soort van bewegingsziekte. Sommige mensen hebben er nooit last van en anderen al bij een heel kort stukje..
Duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, sufheid zijn de symptomen bij wagenziekte.

Wagenziekte ontstaat doordat de hersenen tegenstrijdige informatie ontvangen over de positie van het lichaam. Terwijl ons onderlichaam het signaal geeft dat we stilstaan of zitten, registreren de ogen de beweging.

Gaat u binnenkort met de auto op vakantie en heeft u snel last van wagenziekte, dan kunnen de volgende tips u wellicht helpen.
• Vertrek niet met een lege maag en neem af en toe een pauze om een lichte maaltijd te nemen.
• Eet geen vette of zure voedingsmiddelen.
• Snoep met mate.
• Vermijd alcohol.
• Neem geen koffie vóór en tijdens de rit.

Daarnaast zorg je natuurlijk voor voldoende frisse lucht, rook je best niet in de wagen, hou je als bestuurder een rustige rijstijl aan en kijk je als passagier door het autovenster het best naar verder afgelegen zaken.
Lezen, tekenen, schrijven en computerspelletjes spelen en dergelijke is meestal vragen om problemen.

Voor bepaalde zaken is hun invloed duidelijk aangetoond, voor andere verschilt het effect van persoon tot persoon. Het beste is dan ook om zelf uit te vinden waar je het snelst last van krijgt als je met wagenziekte te maken hebt. Bovenstaande tips kunnen je wel op weg helpen daarmee.

Bron: Gezondheid.be

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>