Ik moet zoet!

 

 

 

Er zijn veel mensen op ons spreekuur die eten uit emotie. Vaak hebben mensen op een bepaald moment van de dag een ‘moeilijk moment’. Dit kan een dip aan het eind van de middag zijn, vooral als het avondeten laat is of ‘ s avonds na het eten dat je  ‘gaat zoeken’.

Stap 1 is om dit te herkennen en erkennen. Ga bij jezelf na waarom je wil eten. Heb je echt trek, oftewel maaghonger? Of heb je `hoofdhonger`dat wil zeggen dat er eigenlijk iets anders aan de hand is: b.v. dat je je verveelt, moe bent, verdrietig of boos bent. Stap 2 is om dit om te buigen naar iets anders om jezelf af te leiden. Ga lekker een eindje wandelen, bel een vriendin, ga in bad of ga lekker shoppen (alleen kijken is voldoende).

Belangrijk is ook om bewust te eten. Ga dus niet achter je computer of voor de t.v. eten. Daardoor geniet je meer van het eten, vooral als je ook langzaam kauwt. Dit is beter voor je verzadigingsgevoel en ja maag is er ook blij mee.

Je kunt evt. een test doen of je een emotionele eter bent op: http://www.10kilolichter.nl/emotie-eter-verleidingseter/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>