Komend weekend:Wintertijd! Hoe was het ook alweer?

chestnutAanstaande zaterdag wordt de klok weer verzet. Hoe zat het ook alweer? Gaat de klok nou een uur vooruit of achteruit?

Zelf onthoud ik het altijd door een ezelsbruggetje: In het voorjaar gaat hij vooruit en in het najaar dan achteruit. Dus we hebben een `extra uurtje` dit weekend!

Misschien is het een idee om in dat extra uurtje lekker een boswandeling te maken of een stukje te fietsen of de tijd te nemen om uitgebreid te koken. Nu is het de tijd om tamme kastanjes en walnoten te rapen. Lekker om gewoon rauw te eten.
Je zou tamme kastanjes ook heel eenvoudig kunnen poffen: Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Nadat je de schil eraf hebt gehaald kerf je een kruis in de punt aan de bovenkant. Doe ze ongeveer 10-15 minuten op een bakplaat. Als ze goed opengesprongen zijn, dan zijn ze klaar. Let op: ze kunnen nog lang heet zijn!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>