Genieten van een glutenvrij dagje uit?

Veel mensen met glutenovergevoeligheid zijn het erover eens dat eten in horecagelegenheden een uitdaging als je strikt glutenvrij eet. Zo kan een plank waar eerst brood op gelegen heeft en daarna gebruikt is voor jouw groente al voor flink wat buikpijn zorgen. Ook patat uit dezelfde frituurpan als de kroketten en frikadellen is geen aanrader. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants, ook in pretparken, dierentuinen en andere dagattracties, bekend met coeliakie en houden ze er rekening mee. Veel mensen met glutenovergevoeligheid zijn het erover eens dat eten in horecagelegenheden, tijdens een dagje uit, een uitdaging is als je strikt glutenvrij eet.

 

Op de website www.uitmetkorting.nl kunnen bezoekers een inschatting krijgen welk dagje uit de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Desondanks ontbrak op deze website (en helaas ook op enorm veel andere websites) informatie over een dagje uit voor mensen met een overgevoeligheid voor gluten. Maar deze website heeft nu wel de juiste informatie hierover.

 

Zij hebben voor je uitgezocht welke pretparken, dierentuinen, musea en speeltuinen er rekening houden met mensen met een glutenintollerantie. Niet alle restaurants hebben standaard glutenvrije gerechten op de kaart staan, maar als je het even aangeeft bij je reservering, is er vaak heel veel mogelijk. Leg goed uit wat een glutenvrij dieet inhoudt, wat je wel en niet mag eten en wat de gevolgen zijn als je wel per ongeluk gluten eet.
Ze hebben een rondgang gemaakt langs de grootste Nederlandse dagjes uit om te polsen hoe er om wordt gegaan met deze situaties. Dit heeft geresulteerd in het meest actuele en meest volledige overzicht van geschikte dagjes uit: http://www.uitmetkorting.nl/informatie/glutenvrij-dagje-uit/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>