Tv tip: Superdik-Superdun

dun en dik

Na bizarre eters is er nu een ander programma over eetstoornissen.

Superdik versus Superdun is een serie uit Engeland over mensen die last hebben van een eetstoornis. Daarbij worden ze geholpen door Dr. Christian Jessen en Anna Richardson om hun eet- en leefpatroon te doorbreken.

 

Ik zag de serie afgelopen maandag. Daarin was een man met obesitas en een vrouw met ondergewicht. Ze moesten elkaars eetpatroon overnemen. Hij at te veel, te vet, vaak kant- en klaarmaaltijden en veel tussendoor. Zij at maar max. 550 kcal per dag. Je zou denken: dat gaat nooit werken. De vrouw nam inderdaad niet alles wat de man at en hij was niet blij met de kleine porties eten, maar het drukte ze wel letterlijk op de feiten. Gaandeweg kreeg de vrouw meer eetlust en de man zag in dat zijn voeding erg ongezond was, vooral zijn porties. Ook werden ze zich er bewust van waarom ze eigenlijk zo aten.

Dat vind ik altijd belangrijk in mijn werk als diëtist: niet alleen na te gaan wat iemand eet, maar juist waarom en hoe. Dit kun je jezelf ook afvragen als het niet lukt om je eetpatroon te veranderen. Wat zijn je valkuilen? Daarbij geeft een eetdagboek bijhouden vaak veel inzicht.

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>