Wat is Freekeh?

Nu je eindelijk weet (inclusief mijzelf) hoe je quinoa uitspreekt, is er een ‘nieuw’ soort graan. Dit las las ik in de Allerhande, met eveneens een speciale naam. Ik heb het over freekeh (freak-eh). Wat is freekeh?

salade

 

 

Freekeh is een tarwesoort, maar het is tarwe dat geoogst is toen het nog jong en groen was, en vervolgens geroosterd werd. De smaak schijnt vergelijkbaar te zijn met bulgur, maar dan iets grassiger. Hij zou in smaak en textuur ook vergelijkbaar zijn met gerst.

Freekeh is rijk aan eiwit en bevat 4 keer meer vezels dan zilvervliesrijst en meer magnesium, kalium, calcium en ijzer dan andere granen. Freekeh komt ook laag uit op de glycemische index. Lekker in bijvoorbeeld een salade of een ovenschotel. Te koop bij natuurvoedingswinkels en toko’s en nu dus ook bij AH. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ga het binnenkort zeker doen!

Bron: Allerhande

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>